Konec poskytovatele 365internet.cz

Re:Konec poskytovatele 365internet.cz
« Odpověď #270 kdy: 23. 10. 2022, 18:17:10 »
Martin Poljak: tak toto je jasny ale co ctu tak ten Starnet to je zase nejaka optika kde do 500czk to je snad 999Mb/s a snad i upload... masakr proste. Podobne jako bys zminil treba PilsFree, kdy to uz kdysi litalo neuveritelne.
Vetsinou to je ale dostupne jen pro urcitou sortu lidi a muzes verit, ze kdyby ta moznost byla, tak pokrocilejsi uzivatel to davno ma (mozna mimo BFU co jen vi ze existuje slovo internet). Takovej nebude tu psat do fora o xDSL internetu a resit co s tim ;D

Tim jsem chtel jen poukazat, ze ani to mesto neni zaruka treba konkretne Praha a centrum, kde jsou stare domy, nekdy i historicky chranene (jinde to nezajma majitele) a fakt tam nemuzes rict bydlim u hradu, tak mi tam dejte tu Wi-Fi, satelit od Muska a vykopejte tu optiku, protoze Praha  :D

« Odpověď #271 kdy: 23. 10. 2022, 20:21:05 »
Martin Poljak: tak toto je jasny ale co ctu tak ten Starnet to je zase nejaka optika kde do 500czk to je snad 999Mb/s a snad i upload... masakr proste. Podobne jako bys zminil treba PilsFree, kdy to uz kdysi litalo neuveritelne.

Ne. Optiku mám dojem nabízí ve městech taky ale já mluvím o bezdrátovém připojení v pásmu 60 GHz na vesnici.

Tim jsem chtel jen poukazat, ze ani to mesto neni zaruka treba konkretne Praha a centrum, kde jsou stare domy, nekdy i historicky chranene (jinde to nezajma majitele) a fakt tam nemuzes rict bydlim u hradu, tak mi tam dejte tu Wi-Fi, satelit od Muska a vykopejte tu optiku, protoze Praha  :D

To já moc dobře vím. Tady na Praze 1 si mohu vybrat buď z celkem nespolehlivého (překvapivě často výpadávajícího) i když celkem rychlého LTE nebo z pomalého VDSL (50/10 se štěstím) protože telefonní rozvody mají padesát let minimálně a nebo tak maximálně komplikovaně řešit nějaký bezdrát což je ale v nájmu dost sci-fi. Jo a možná by tu bylo i 5G, ale tím si nejsem jist.

qw84

« Odpověď #272 kdy: 23. 10. 2022, 22:47:23 »
No STARNET mě hodil leták do schránky tak jsem na to koukal co nabízí.  "Až" 300Mbit bezdrát za 250kč jinde to je 100Mbit a optika do 1Gbit. To může být na 60Ghz ale na to AP navěsí lidi a večer ta rychlost padne až všichni začnou tahat. Ostatně na Rychlost.cz moc dobrý hodnocení nemají a ta rychlost co tam lidi měří nic moc. Já tu mám třeba tohle nsys.cz - 200/30Mbit za 535kč na 5Ghz (500m) z AP  jim to jede 7km vzduchem (10Ghz možná už něco lepšího) na jejich páteřní sít ty jsou na optice nebo licencovaný pásmo vzduchem. Jak to jede v praxi nevím, ale sousedi mají většinou VDSL tak to žádný terno asi nebude. Těch bezdrátů tu je víc, ale toto je asi nejlepší nabídka. Na tom xDSL je výhoda, že to jede pořád na plno bez agregace a i když tam kdysi byla 1:50 tak se neprojevovala. Po zkušenostech z minula to riskovat už nechci ;D

« Odpověď #273 kdy: 23. 10. 2022, 23:48:43 »
Martin Poljak: jo sorry jsem zapomel na to 60Ghz :D
Jo tim hur, cim vic centrum  :( Mame to nejaky zaklety, takze to mohu byt rad za svoji rychlost. Casem jeste muzu zkusit presvedcit aby me Cetin alespon zkusil zapnout ten Supervectoring 35b :)

Ja bych rekl ze se to dost pohnulo, alespon u me. Pamatuju jak byl zde technik z O2 a rikal pchee, to budte pane rad 20Mb/s! Tady to jinde po Praze lidem jede min. 40 jo? To bysme musel byt snad v DSLAMu nebo primo u toho. Jo znam to, lidi chtej tyto rychlosti, stahujou ty filmy a pak to na tech internetech prodavaj  ;D
Mno od O2 CDMA Evdo s 1Mb/s max a pidi antenkou, modemem kde se nafukovala baterie, po 2Mb/s - od CRA, T-Mobile s 12Mb/s ADSL, O2 s VDSL jsem poskocil na 40Mb/s... pak s technikem z Cetinu na 120Mb/s... vedel to zarucene... po roce 159Mb/s  ;)

Takze ted pockame na dalsiho zaruceneho... treba se jeste na tech 250 dostanu. I kdyz zde bych to videl zapracovat na uploadu tj mit 200 / 50 :)

« Odpověď #274 kdy: 24. 10. 2022, 00:50:02 »
To já moc dobře vím. Tady na Praze 1 si mohu vybrat buď z celkem nespolehlivého (překvapivě často výpadávajícího) i když celkem rychlého LTE nebo z pomalého VDSL (50/10 se štěstím) protože telefonní rozvody mají padesát let minimálně a nebo tak maximálně komplikovaně řešit nějaký bezdrát což je ale v nájmu dost sci-fi. Jo a možná by tu bylo i 5G, ale tím si nejsem jist.

Bezdratove site urazili velky technologicky kus cesty a dneska jsou i v praze zdrojem relativnwe spolehliveho a levneho netu. Zkuste treba nekoho z party Czf-praha.net (a nenechte se odradit textovym webem)

« Odpověď #275 kdy: 24. 10. 2022, 10:17:57 »

No STARNET mě hodil leták do schránky tak jsem na to koukal co nabízí.  "Až" 300Mbit bezdrát za 250kč jinde to je 100Mbit a optika do 1Gbit. To může být na 60Ghz ale na to AP navěsí lidi a večer ta rychlost padne až všichni začnou tahat. Ostatně na Rychlost.cz moc dobrý hodnocení nemají a ta rychlost co tam lidi měří nic moc.

I kdyby ta rychlost ve špičce padala na polovinu toho, co nabízí, pořád jsem na tom lépe, než s VDSL protože budu tak někde na 150/50 (což odpovídá zdejšímu VDSL) a za poloviční cenu než za VDSL. Proto taky píšu, že tohle třeba u nás bude jiné tak leda s optikou.

« Odpověď #276 kdy: 24. 10. 2022, 10:22:58 »

Bezdratove site urazili velky technologicky kus cesty a dneska jsou i v praze zdrojem relativnwe spolehliveho a levneho netu. Zkuste treba nekoho z party Czf-praha.net (a nenechte se odradit textovym webem)

Když jsem v nájmu, nejde o to, že by to nebylo relativně levné a spolehlivé (i když, upřímně, nijak zvlášť levné to není), ale za půlmetrem cihly nebo v horším případě kamene celkem nepřekvapivě nechytíte nic, z okna obvykle výhled na anténu není, ze střechy bych musel složitě tahat o dvě patra níž kabel, řešit s majitelem domu anténu a ještě ke všemu ty zdi vrtat. Ani jedno z toho dělat když to není vaše nemovitost pokud to není naprosto nezbytně nutné prostě nechcete.

« Odpověď #277 kdy: 24. 10. 2022, 11:52:28 »
Jak jste spokojeni s VDSL od Metronetu (ti co ho mají) ?
Přístup k zákazníkovi, kvalita DSL připojení, rychlost, atd. ?

Naprosto ferovi, puvodne jsem zacinala na 50/5Mbit (behem reko domu pred nastehovanim), nasledne zvyseno na 250/25 a jenom jsem doplacela. Rovnou s verejkou IPv4 od zacatku zadarmo.

Poprosila jsem o Terminator, mezitim jsem si pripravila Mikrotik hEX na vlanu 848, druhy (nebo treti, uz se nepamatuju) den prijel nejaky clovek tusim od CETINu, vymenil zasuvku (rj11 -> rj45) a zapojil terminator, opsal si tusim MAC, ja jsem to pichla do Mikrotiku a behem minuty bezelo. A teprve potom jsem platila :) Na Metronet si nemuzu stezovat! Naopak :)

Akorat skoda, rDSLAM mam primo pred barakem (je opreny o muj plot), ale optiku do domu nedostanu, pry ta optika, co do nej vede, neni urcena na klientsky pripojeni (PON) :( takze platim hodne penez za 250/25 DSL.

« Odpověď #278 kdy: 24. 10. 2022, 22:39:33 »
z okna obvykle výhled na anténu není, ze střechy bych musel složitě tahat o dvě patra níž kabel, řešit s majitelem domu anténu a ještě ke všemu ty zdi vrtat. Ani jedno z toho dělat když to není vaše nemovitost pokud to není naprosto nezbytně nutné prostě nechcete.
Presne, stejnej problem v Praze  ;D Videt nikam neni. S majitelem pokud by to slo aspon, ale u me treba vubec ne i kdybych to cele hradil rekneme 100tisic, je me to na nic, kdyz majitel proste rekne ze ne  :D

« Odpověď #279 kdy: 24. 10. 2022, 22:57:10 »
No STARNET mě hodil leták do schránky tak jsem na to koukal co nabízí.  "Až" 300Mbit bezdrát za 250kč jinde to je 100Mbit a optika do 1Gbit. To může být na 60Ghz ale na to AP navěsí lidi a večer ta rychlost padne až všichni začnou tahat. Ostatně na Rychlost.cz moc dobrý hodnocení nemají a ta rychlost co tam lidi měří nic moc.

I kdyby ta rychlost ve špičce padala na polovinu toho, co nabízí, pořád jsem na tom lépe, než s VDSL protože budu tak někde na 150/50 (což odpovídá zdejšímu VDSL) a za poloviční cenu než za VDSL. Proto taky píšu, že tohle třeba u nás bude jiné tak leda s optikou.

Vždyť je jedno, jestli za 250Kč/měsíc mám napsaných 100Mbps, 300Mbps, 1Gbps, nebo něco mezi. I kdyby měla ve špičce rychlost spadnout na polovinu, za ty peníze jsou to všechno slušné rychlosti, navíc často dostupné v lokalitách, kde je buď nějaký skomírající bezdrát, až 6Mbps xDSL, nebo vůbec nic. V podstatě platíte jen za připojení, rychlost je daná pouze kapacitou v dané lokalitě. Žádné umělé tarify typu 20/5, 50/10, 100/20 a podobně.

Máme od nich připojení ve třech různých lokalitách, různé technologie, a všude již dlouhá leta bez problémů.

Do jedné lokality teď dotáhl CETIN optiku až 1Gbps, ale i s příplatkem za statickou veřejnou IP bych byl na trojnásobku ceny oproti Starnetu.

« Odpověď #280 kdy: 25. 10. 2022, 12:38:27 »
ze střechy bych musel složitě tahat o dvě patra níž kabel, řešit s majitelem domu anténu a ještě ke všemu ty zdi vrtat. Ani jedno z toho dělat když to není vaše nemovitost pokud to není naprosto nezbytně nutné prostě nechcete.

Je to jednorazova investice (casu a energie), ze se vam ji nechce investovat znamena, ze pro vas efektivní net neni zas tak dulezity.

BTW: Daji se pouzit jiz existující svody ze strechy, treba TV coaxy. Měl jsem to takhle čtyři roky (100/100Mbps) a prakticky jsem o tom nevěděl (ano, zvedne to o par milisekund latenci). Dneska už je tu G.hn který by mělo dát 1Gbps na segment při koexistenci s TV.

« Odpověď #281 kdy: 25. 10. 2022, 12:46:28 »
ze střechy bych musel složitě tahat o dvě patra níž kabel, řešit s majitelem domu anténu a ještě ke všemu ty zdi vrtat. Ani jedno z toho dělat když to není vaše nemovitost pokud to není naprosto nezbytně nutné prostě nechcete.
Je to jednorazova investice (casu a energie), ze se vam ji nechce investovat znamena, ze pro vas efektivní net neni zas tak dulezity.

Je to hlavně jednorázová investice do projednávání a řešení s majitelem domu/bytu, kterého to typicky v lepším případě otravuje a v horším mu to rovnou vadí. Ti jsou, ze zkušenosti, z podobných věcí často skutečně "nadšeni". Jak jsem psal. To především. Kdyby ten byt byl můj a chtěl jsem tu bydlet dvacet let, pak to není problém.

« Odpověď #282 kdy: 25. 10. 2022, 13:59:20 »

Je to hlavně jednorázová investice do projednávání a řešení s majitelem domu/bytu, kterého to typicky v lepším případě otravuje a v horším mu to rovnou vadí. Ti jsou, ze zkušenosti, z podobných věcí často skutečně "nadšeni". Jak jsem psal. To především. Kdyby ten byt byl můj a chtěl jsem tu bydlet dvacet let, pak to není problém.

Už jsem to párkrát absolvoval a zdaleka to nebylo vzdy tak jak popisujete. Jednom případě jsem na první dobrou dostal klíče od půdy at si tam dělám co chci pokud to tam nepodpálím (starej činžák). Jednou to majitel bytu zamítl s tím, že se mu nic řešit nechce, a dvakrat to stálo (v kostce) pár telefonátu se člověkem z výboru SVJ a jednu mailovou žádost. A jednou to řesil spolubydlící takže detaily nevím, ale taky byl úspěšný. A co vím, tak si noví nájemníci námi zřízený bezdrát většinou taky ponechali, takže majitel viděl že to nemělo přínos jen pro nás.

Je to o jednání s lidmi, a pokud človek nenarazí na úplného debila či objektivní překážku, tak se řešení většinou najde.

« Odpověď #283 kdy: 25. 10. 2022, 14:13:19 »
Pokud je majitel debil, narazíte i při jiných záležitost, než je zřizování připojení k internetu. Obecně je dobré se na možnosti připojení informovat při prohlídce bytu, a vyzkoušet i jeho ochotu ke změnám.

Někomu může vadit i to, že si chcete zatlouct hřebík, jiným vadí, když chcete existující hřebíky ze zdi odstranit. Od těch je lepší prchat.

Naštěstí jsem se zřizováním připojení nikdy neměl problém, protože majiteli to buď bylo jedno, nebo chápal, že dnes je připojení k internetu nutnost.

« Odpověď #284 kdy: 25. 10. 2022, 14:25:51 »
Stačí si vybrat dobrého pronajímatele a ne nějaké jelito, co nic nepovolí. Nebo být sám jelito a setrvávat v místě, kde to stojí za starou bačkoru. Bytů na pronájem je všude dost.