Já bohužel srovnání s MUNI nemám. Vystudoval jsem Bc. IOI na matfyzu a teď studuju datové inženýrství tamtéž. A musím říct, že to byla dobrá volba a matfyz bych si vybral znovu.
1. Na MFF ti -- na Bc. -- daji pevny rozvrh a spoluzaky podle toho, jak se jmenujes. Minimalne prvni rok dva budes tento rozvrh studovat a na predmety navic nebudes mit cas -- vyjma nejakych zajmovych seminaru pro asimilaci na VS matiku nebo slavne reseni kombinatorickych problemu.
Toto už od roku 2013 neplatí. V prváku IOI Bc. jsem chodil na Elektroniku pro fyziky, Radiobiologii, Bioelektrické jevy, Filozofické problémy fyziky a Distribuované zpracování rozsáhlých dat. Rozdělení podle příjmení je už taky nezávazné doporučení, není problém chodit na paralelku, kam chodil opačný konec abecedy.
Myslim, ze na MFF je stale povinny telocvik.
Ano, je. Nakonec mi kupodivu nevadil ten tělocvik, ale to, že je to v Hostivaři (tj. daleko a ještě k tomu v nesmyslný čas).
Obe skoly maji povinnou zkousku z anglictiny.
Nutno podotknout, že na tu matfyzáckou si stačilo večer předem přečíst, jak se řekne kruhová úseč a komolý jehlan (seznam zkoušených slovíček dostaneš), pak tam byl poslech (pokud rozumíš přednáškám z CCC/Defconu, tak jsi v pohodě) a nějaké psaní o netechnických tématech (jaké bylo počasí a kde jsem byl na výletě).
na Malou Stranu do skoly pul hodiny natlacenou MHD a kdyz v zime MHD zkolabuje, hodinu pesky
A nebo ani ne 20 minut na kole, že.
Vedel by si mi poradit kam na kolej sa prihlasit?
Jednoznačně Kolej 17. listopadu (Troja).