Jak používáte více displejů?

Jak používáte více displejů?
« kdy: Dnes v 05:40:11 »
Někdy používám více displejů. Zejména spojení notebook + velký displej. Také na stolním počítači někdy používám 2 displeje. Kamarád používá notebook + TV.

Používám to tak, že jeden displej je hlavní (editační) a druhý zobrazovací (výsledek práce). Například při střihu videa, tvorbě prezentací atd. To je vcelku běžný způsob.

Jak používáte více displejů vy? Používáte více jak 2 displeje? Jak s nimi pracujete?

nm

Mudvy

Re:Jak používáte více displejů?
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 07:27:21 »
Já používám displeje 3 -> 2x stejný monitory 24" a pak jeden od noťasu 15". Moje práce je čistě vývoj - musím vidět kód, dokumentaci, návrhy, gpt. Pak na posledním notasovém se válí emaily, teams, spotify.

Už bych si nedokázal představit práci jen na notasu, nebo notas a jeden 24" monitor. Už takhle jedu roky. Novým kolegům už zařizuji jeden velký monitor ideálně i s integrovanou dokovací stanicí a pak notas.

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 07:53:27 »
Já používám displeje 3 -> 2x stejný monitory 24" a pak jeden od noťasu 15". Moje práce je čistě vývoj - musím vidět kód, dokumentaci, návrhy, gpt. Pak na posledním notasovém se válí emaily, teams, spotify.

Už bych si nedokázal představit práci jen na notasu, nebo notas a jeden 24" monitor. Už takhle jedu roky. Novým kolegům už zařizuji jeden velký monitor ideálně i s integrovanou dokovací stanicí a pak notas.

Takže hlavní práce je na 2 monitorech a vedlejší na noťasu? Noťas bych chápal (backgroundový aplikace, komunikace, možná kalkulačku a dočasný pomocný aplikace). Jak máš rozvržený ty 2 hlavní monitory? Na jednom máš zdrojáky (kód) a na druhém dokumentaci? Mohl bys mi, prosím, napsat co máš přesně na jakém hlavním monitoru?

A jak máš ty 2 hlavní monitory umístěné na stole, jeden uprostřed před sebou a druhý stranou? Nebo jinak? Noťas máš taky před sebou? Používáš klávesnici na noťasu?

nm

Mudvy

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 08:42:17 »
Hlavní monitor je úplně v pravo, tam pracuju (fullscreen) visual studio, vedlejší je uprostřed tam jsou věci kam potřebuji nakouknout a podle potřeby je přepínám - pdf, excely, prohlížeč, test appky, cad, databáze apod ... je toho hodně co se tam vejde :D ale zase podle potřeby. Notas je na stejné úrovni úplně vlevo - na ten normálně nekoukám. Sem tam ho zkouknu když vidím nějakou notfikaci. Když pak potřebuju něco řešit s někým, hodím si to na hlavní monitor a pak zase zpátky. Notas je na dokině a jedu přes klávesnici a myš. Mám Win11. Nepoužívám nic speciálního na organizaci oken ani plochy.

Dělám desktopovky, konzolovky, knihovny, api, webappky, ui, návrhy, architekturu, test, review :D ... prostě všechno

Na meetingy, nebo psaní emailů si sednu jen s notasem do křesla nebo jsem někde venku. Poznámky si píšu na papíry nebo do tabletu stylusem. Docela fajn jsou taky tvorby poznámek a emailů diktováním.

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 08:51:12 »
Názory si rád přečtu pro inspiraci. Ale u jednoho PC používám jeden monitor, přijde mi mít 2 komplikace než "more estate". mimojiné třeba kvůli centrování zvuku(ano přídavné repráky hrají obstojně)

cznarg

• 104
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Dnes v 09:13:14 »
S notebookem mám 3. Z toho notebookový vypnutý (protože je moc malý). Vpravo (doma je ten display větší -- 32" lehce curved) mám hlavní práci. Vlevo (doma 23") pak dodatečné informace (např. otevřené zadání při verifikaci že jsem udělal vše, dokumentace při vývoji atd. atd.).
Na samotném notebooku bych si nedokázal představit práci ... Resp. v případě nutnosti se dá, ale prostě nevejde se tam dokumentace, IDE atd. (a furt přepínat screeny mi nepřijde moc pohodlný, zvláště když občas potřebuju vidět dokumentaci a kód vedle sebe).

mhepp

• 191
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Dnes v 09:29:18 »
Dříve jsem měl tři displeje - hlavní před sebou, vpravo „pomocný“ na výšku - výborné na čtení dokumentace - a vlevo jsem měl obrazovku notebooku. Byly to monitory FHD, 24".

Uspořádání aplikací tu už bylo, používal jsem to samé. Notebook komunikace a podružné věci, přesouvané na hlavní obrazovku v případe potřeby, pomocná na výšku na dokumentaci, případně terminály.

Nyní mám jeden monitor, je to nějaký 32", 4k. Použití je stejné - obrazovky cca 2/3 hlavní obsah, vpravo dokumentace a tak. Trochu více hýbu okny podle potřeby.

Větší monitor jsem pořizoval kvůli fotkám - má lepší display.

Každopádně, je to naprd. Například, pokud roztáhnu okno prohlížeče na celou obrazovku, tak většina webů má užitečný obsah pouze pruh cca 1/3 uprostřed (třeba root). V tom byl monitor na výšku super.

« Odpověď #7 kdy: Dnes v 11:23:22 »
Dřív jsem to taky řešil. Pak jsem si pořídil 4K a tam mám vše důležité pracovní, vedle na notebooku mail, teams, hudba apod
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #8 kdy: Dnes v 11:32:10 »
Ja pouzivam 3 monitory ale kludne by som vyuzil aj 6... na strednom zvacsa hlavna praca (IDE), na pravom terminaly, vlavo zvacsa informacie (conky) a suborove manazeri... to je plocha 1... plynule prepinam na plochu 2 kde mam obvykle stredny monitor so skusanim vysledku prace (vysledna aplikacia) a na pravo k nemu prisluchajuci terminal, vlavo je vacsinou file manazer s priecinkami nie ku projektu ale prave ku tej aplikacii... (aby som nemusel furt preklikavat)... plocha 3 obvykle obsahuje Inkscape, pouzivam ho "roztahany" na stredny a pravy monitor... vlavo su opat suborove manazeri... obvykle mi staci iba jeden graficky program ku mojej praci, ale obcas zapinam aj gimp takze ten ide na plochu 4... no a na ploche 5 je obvykle v strede prehliadac s wiki/navodmi a pod... najnovsie aj chatgpt, vpravo mam socialne siete, komunikatory, maily, messengre a pod hovadiny, a vlavo mam audacious so zapnutou bud hudbou alebo brown noise, a male okno s pomofocus (webova apka na meranie pomodora)... troska na tesno, ale tak da sa... vdaka bohu za virtualne plochy... :D
Vy ste windowsáci, ja už nie... Čo bolo, to bolo. Terazky som Linuxák.

Kit

• 899
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: Dnes v 11:41:26 »
Mám 3 počítače vedle sebe a rozdělení úloh dle aktuální potřeby.