Server pre „rodinné“ použitie

luvar

• 250
    • Zobrazit profil
Server pre „rodinné“ použitie
« kdy: Dnes v 09:01:40 »
Dobry den, zvazujem vymenu starsieho serveru (kubeny asi 8 rokov dozadu ako repasovany z czech server-u)... ma to spotrebu vcelku velku a vykon vcelku maly. Viac ma vsak limituje nechut updatnut tam sw a diskove miesto.

Pouzitie:
  • Pre maximalne 20 ludi
  • zaloha androidov (fotky, kalendare, kontakty)
  • pár informacnych webov (firemne vizitky vpodstate)
  • idealne moznost spustit nejake llm lokalne. Napriklad pre AnythingLLM
  • vsetko asi na docker compose postavene

Hladam nieco cenovo efektivne (idealne do 2000e). Chatgpt prisiel s takouto zostavou (toto je skor do 3k):

AMD EPYC 4364P
ASRock Rack B650D4U
2× 48 GB DDR5 ECC UDIMM (4800–5600 MT/s)
Sapphire PULSE Radeon RX 7900 XT 20GB
2× Crucial P3 Plus 2TB PCIe 4.0 NVMe SSD
Inter-Tech IPC 2U-2098-SL 2U server chassis
Seasonic FOCUS PX-750 750W 80+ Platinum
Noctua NH-L9a-AM5 chromax.black
3× Noctua NF-A8 PWM 80mm

V serverovni mám miesto na 2U. 4 3 a polky disky (rotacne sas asi) budem asi prekladat z aktualneho serveru.

Mate niekto skusenosti s niecim podobnym? Server som este osobne neskladal a desktopy som poskladal zo suciastok dva za poslednych 10 rokov. Nebojim sa toho, ale je otazka, ci to stoji cenovo zato, alebo si mamm v nejakom konfiguratore naklikat server "na kluc"? Pripadne mate nejake odporucania priamo k zostave?

Re:Server pre „rodinné“ použitie
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 11:13:15 »
Ahoj mam
Pred lety jsem stavel na am4 platforme z AS rock server motherboard do case od FractalDesign myslim, ze Defined R8 do ktere se vejde celkem dost SATA disku.
A jsem s tim spokojenej prakticky o tom hardware nevim  a to mi  to slape tak 5 let jen jsem do toho pridaval pameti, a jednou menil disk.

Re:Server pre „rodinné“ použitie
« Odpověď #2 kdy: Dnes v 11:28:27 »
Ten Epyc je prakticky přejmenovaný Ryzen, otázka je zda ti to za to stojí...

P3 Plus jsou DRAMless QLC

Chromax je stylovka, není to samé k dispozici i v hnědé?