Hrozí ukončení paušální metody při přiznání daně?

atarist

Re:Hrozí ukončení paušální metody při přiznání daně?
« Odpověď #240 kdy: 27. 10. 2017, 14:33:09 »
To bych zase tak jiste netvrdil. Minimalne Indie ziskala tovarny a technologie (dodnes z nich zije:) a navic i fakt, ze elita se zcela automaticky uci a domluvi anglicky. Tim je Indie stale jeste asi vyjimecna a tezi z toho. Btw i ta existence anglictiny je pro ne spasa, protoze jinak nemaji jednotny jazyk a tlacit jeden vybrany by bylo asi policky tezko prosaditelne.

Naucit se anglicky dnes neni problem.

No mozna neni, ale jde o to, ze kdyz prijde investor do Indie, tak ma na 100% jistotu, ze se domluvi (i kdyz s mizernym akcentem) se vsema dulezityma lidma, od uredniku pres starosty, taxikare az po policajty nebo pani za prepazkou na poste. To je ta forma 'sluzby', diky ktere se v Indii tolik outsourcuje (a ted nerikam, ze je to vzdy idealni, to asi ne).

Zkusenosti mych kolegu, kteri neumeji cesky, jsou v tomto ohledu v CR dost spatne. Uz jen to, ze jim zadrzi balik na celnici, poslou nejaky cesky dopis (navic s chybami, takze to s gtrans nedava vyznam) a jinak nez cesky nesprechti...

mmm

« Odpověď #241 kdy: 27. 10. 2017, 14:39:17 »
(...) a zvlaste pak radikalne omezit penize neziskovkam.
To je tedy blábol. Do kolika neziskovek vidíte jinak než ze článků polobulváru?
Do kolika neziskovek je vůbec vidět?
[quoteJejich financování je velice neprůhledné, jejich výsledky se v podstatě nekontrolují, jejich činnost je mnohdy kvalifikovatelná jako protistátní (Člověk v tísni, Jihočeské matky apod.).
Nevidíte do žádné, pokud neznáte lidi zevnitř.
Problém je v tom, že házíte do jednoho pytle neziskovky které fungují tak dlouho a tak úspěšné, že už je obsadil homo politicus a udělal si z nich vehikl pro svojí ideologii (Člověk v tísni), neziskovky založené jiným subjektem pro prosazování specifické agendy (Hatefree) s neziskovkami typu Pomocné tlapky, Zajíček na koni nebo HoSt. Neziskovka je právní forma organizace, nikoliv ideologie. Nejsem si úplně jistý, v čem jsou Jihočeské matky protistátní. Nesouhlas s jadernou energetikou je snad stále ještě validní politický postoj, ne? (I když bych se k němu přikláněl spíše z ekonomických důvodů než kvůli neurčitému strašení)

Nevim proc by treba vodici psi nemohli byt placeni ze zdravotniho pojisteni. I pro postizene by to bylo dustojnejsi, kdyby psa dostali automaticky a nemuseli o neho zadat u neziskovky. Zas tolik slepcu u nas neni. Urcite by nas to nezruinovalo. Lide z te neziskovky budou nejspis proti.

« Odpověď #242 kdy: 27. 10. 2017, 14:54:31 »
Nevim proc by treba vodici psi nemohli byt placeni ze zdravotniho pojisteni. I pro postizene by to bylo dustojnejsi, kdyby psa dostali automaticky a nemuseli o neho zadat u neziskovky. Zas tolik slepcu u nas neni. Urcite by nas to nezruinovalo. Lide z te neziskovky budou nejspis proti.

To je strašně jednoduché. Z veřejného zdravotního pojištění se platí nejlevnější nutná péče, která vede k dobrému výsledku. Z pojištění není možné platit všem nejmodernější léky i pomůcky, někdy je to i zbytečné. Jsou diagnózy, kdy je prognóza nepříznivá a jediným známým řešením je např. paliativní péče. Nebo u osob s již rozvinutou Alzheimerovou nemocí je jasné, že sebedražší lék už pacientovi jeho mentální schopnosti nevrátí. Proto existují hranice, kde se láme to, co ještě dokáže zdravotní pojištění uhradit, a co ne.

Příkladem mohou být brýle, kdy pojišťovna platí nejhorší "kostěné" obroučky, ale ta částka absolutně nestačí na úhradu průměrných obrouček. Proč tomu tak je? Protože kdyby pojišťovna hradila běžné obroučky, nedošlo by ke zlevnění pro koncového zákazníka, ale ke zdražení od výrobce. Tedy, pojišťovna z toho ustupuje a nechává, aby otázku ceny řešil trh.

Vodicí pes je určitě pro nevidomého moc důležitý a dokáže dramaticky pozvednout kvalitu života. Na druhou stranu, přiznejme si, že i mezi nevidomými jsou lidé více, i lidé méně zodpovědní. I přes současný systém se stává, že i vodicí pejskové jsou nevyužíváni nebo dokonce i zanedbáváni či týráni. Spoluúčast pacienta tu funguje jako jakýsi filtr, který rozlišuje ty, kteří dokáží využít cenu, kterou takový pejsek má. Neziskovky pak slouží jako jakýsi kontrolor - terénní pracovník, který umí dobře posoudit vhodnost. To je činnost, kterou pojišťovna dělat neumí, a je to přesně ideální prostor pro neziskovky.

mmm

« Odpověď #243 kdy: 27. 10. 2017, 15:07:34 »
........

pochybuji, ze jste expert na vodici psy. Jestli ta neziskovka vybere 20 kc od nekolika tisic lidi v metru, tak by to odpovidalo par halerum z pojisteni. Rozdil je v tom, ze by platili vsichni, nejen ti slusni, kteri se nechaji v tom metru presvedcit. Obecne jsem proti zebrani a hre na soucit. Jeste horsi jsou charity typu lionsclub, kde se snobove hraji na dobraky.

« Odpověď #244 kdy: 27. 10. 2017, 15:16:45 »
pochybuji, ze jste expert na vodici psy. Jestli ta neziskovka vybere 20 kc od nekolika tisic lidi v metru, tak by to odpovidalo par halerum z pojisteni. Rozdil je v tom, ze by platili vsichni, nejen ti slusni, kteri se nechaji v tom metru presvedcit. Obecne jsem proti zebrani a hre na soucit. Jeste horsi jsou charity typu lionsclub, kde se snobove hraji na dobraky.

Ano, souhlasím. Právě proto, že neexistuje nikdo všeobecně moudrý, není kdo by takovou situaci posoudil. Proto mému naturelu nejvíce sedí právě to, že se to nerozhoduje centrálně a jakékoliv úhrady ode všech jednotlivci jsou pečlivě zvažovány.

Na druhou stranu považuji až za trestné chování pojišťoven, které odmítají proplatit vhodnou péči těm pacientům, kterým jde o čas. Tam naopak musí platit pravidlo, že se nejdříve platí, a pak se teprve ověřuje. (Nedovedu si představit, kdo by vyžadoval např. onkologickou léčbu jen z plezíru).

mmm

« Odpověď #245 kdy: 27. 10. 2017, 15:33:58 »

Ano, souhlasím. Právě proto, že neexistuje nikdo všeobecně moudrý, není kdo by takovou situaci posoudil. Proto mému naturelu nejvíce sedí právě to, že se to nerozhoduje centrálně a jakékoliv úhrady ode všech jednotlivci jsou pečlivě zvažovány.

Na druhou stranu považuji až za trestné chování pojišťoven, které odmítají proplatit vhodnou péči těm pacientům, kterým jde o čas. Tam naopak musí platit pravidlo, že se nejdříve platí, a pak se teprve ověřuje. (Nedovedu si představit, kdo by vyžadoval např. onkologickou léčbu jen z plezíru).

rozdil je v tom, ze pojistovny se musi ridit podle pravidel. Neziskovky mohou pomoci komu uznaji za vhodne. Mohou si klast podminky, mohou nemocne zneuzivat ke svym politickym cilum. Vam ponizovani lidi dela podle vseho dobre (hadam podle vasich predchozich prispevku i v jinychh diskuzich).

« Odpověď #246 kdy: 27. 10. 2017, 15:48:56 »
rozdil je v tom, ze pojistovny se musi ridit podle pravidel. Neziskovky mohou pomoci komu uznaji za vhodne. Mohou si klast podminky, mohou nemocne zneuzivat ke svym politickym cilum. Vam ponizovani lidi dela podle vseho dobre (hadam podle vasich predchozich prispevku i v jinychh diskuzich).

V tom se neziskovky neliší od pojišťoven. Jak u neziskovek (viz výše), tak u pojišťoven má být co největší veřejná kontrola. Ponižování lidí mi dobře nedělá, možná se jen neshodujeme v tom, co považujeme za ponižování.

mmm

« Odpověď #247 kdy: 27. 10. 2017, 16:02:49 »

V tom se neziskovky neliší od pojišťoven. Jak u neziskovek (viz výše), tak u pojišťoven má být co největší veřejná kontrola. Ponižování lidí mi dobře nedělá, možná se jen neshodujeme v tom, co považujeme za ponižování.

Jak chcete neziskovku donutit, aby nekomu pomohla? U pojistovny to jde.

« Odpověď #248 kdy: 27. 10. 2017, 16:15:42 »

Vy vycházíte z toho, že vodicí pes je nezbytnost, já vycházím z toho, že patrně není - mnoho nevidomých funguje bez něj.

v

« Odpověď #249 kdy: 27. 10. 2017, 16:22:05 »

Vy vycházíte z toho, že vodicí pes je nezbytnost, já vycházím z toho, že patrně není - mnoho nevidomých funguje bez něj.
z čehož nám plyne, že zrak není nezbytnost :))

mmm

« Odpověď #250 kdy: 27. 10. 2017, 16:26:13 »

nevim, jestli je to nezbytnost, ale nelibi se mi, ze o pridelovani rozhoduji charity. Nelibi se mi princip financovani charit obecne, vybiraji penize od slusnych lidi zatimco ti mene slusni se placeni vyhnou.

« Odpověď #251 kdy: 27. 10. 2017, 16:31:59 »
nevim, jestli je to nezbytnost, ale nelibi se mi, ze o pridelovani rozhoduji charity. Nelibi se mi princip financovani charit obecne, vybiraji penize od slusnych lidi zatimco ti mene slusni se placeni vyhnou.

Vyhnou? Možná ti méně slušní přispívají na ochranu přírody, nebo na děti v Africe. Nebo jen slušně živí svoji rodinu a vychovávají děti. To je právě důležité, že zde není žádný moudrý pitomec, který by dělil lidi na slušné a neslušné podle toho, co chtějí udělat s pěnezi, které vydělali.

Tomáš Marný

« Odpověď #252 kdy: 27. 10. 2017, 16:34:11 »
Nejsem si úplně jistý, v čem jsou Jihočeské matky protistátní. Nesouhlas s jadernou energetikou je snad stále ještě validní politický postoj, ne? (I když bych se k němu přikláněl spíše z ekonomických důvodů než kvůli neurčitému strašení)
Jestliže ten politický postoj neprosazuje politická strana, ale neziskovka, která je financována ze zahraničí, vrhá to na celou situaci úplně jiné světlo.

mmm

« Odpověď #253 kdy: 27. 10. 2017, 16:43:09 »

Vyhnou? Možná ti méně slušní přispívají na ochranu přírody, nebo na děti v Africe. Nebo jen slušně živí svoji rodinu a vychovávají děti. To je právě důležité, že zde není žádný moudrý pitomec, který by dělil lidi na slušné a neslušné podle toho, co chtějí udělat s pěnezi, které vydělali.

jste stejny utopista jako JardaP. On narozdil od vas tomu co rika mozna i veri.

« Odpověď #254 kdy: 27. 10. 2017, 17:25:07 »
jste stejny utopista jako JardaP. On narozdil od vas tomu co rika mozna i veri.

Máte pravdu, já už moc nevěřím ničemu, ale ze všeho nejméně tomu, aby za mě někdo rozhodoval. Jsem rád, že žijeme v Evropě, kde je všude výborná zdravotní péče i dostatech mechanismů, aby ti méně šťastní neumírali pod mosty.

Je pravda, že nestačím žasnout, kolik lidí považuje za samozřejmé, či za vhodné, aby stát platil lidem dobrou životní úroveň.