Přechod z Linuxu na Mac/Win

Jose D

• 890
    • Zobrazit profil
Re:prechod z linux na mac/win
« Odpověď #15 kdy: 01. 10. 2017, 13:18:06 »
.. GDPR compliance..
yep.

..
Vytvoří se jen omzený počet bodů průniku mezo oběma "světy"
..

jj. měli jsme to takhle v jedněch kancelářích. Kdo měl nestandardní OS image, byl v podstatě na úrovni BYOD.
Kdo měl firemní stroj, se přes 802.1X s klíči napushovanými přes AD dostal do patřičné sítě.

V mém případě pak VM s ofiko firemní OS imagí měla vyhrazený fyzický adaptér a autentizaci si pořešila pak sama pro sebe, takže člověk mohl outlookovat/visiovat dle libosti.

Jenda

« Odpověď #16 kdy: 01. 10. 2017, 13:34:18 »
V mém případě pak VM s ofiko firemní OS imagí měla vyhrazený fyzický adaptér a autentizaci si pořešila pak sama pro sebe, takže člověk mohl outlookovat/visiovat dle libosti.

Tady je myslím krásně vidět, že je to ve skutečnosti pouze divadlo -- stačí, aby hypervizor klíče z VM zkopíroval.

citanus006

« Odpověď #17 kdy: 01. 10. 2017, 19:43:52 »

Tady je myslím krásně vidět, že je to ve skutečnosti pouze divadlo -- stačí, aby hypervizor klíče z VM zkopíroval.

Proto jsem psal ze to nema cenu rozebirat. Presne takhle to je.

MP

« Odpověď #18 kdy: 02. 10. 2017, 10:45:10 »
jen by me zajimalo, jake ma IT oddeleni duvod k preferenci windows????

Taky by mě to zajímalo. Můj osobní tip je GDPR compliance, a nic bych nedal za to, že interní směrnicí bude zakázána práce na jiných OS ve virtualizaci (což už nikdo nebude v praxi kontrolovat).

Neplati GDPR jen pro lidi, co maji pristup k zivym datum? To by develove stejne nemeli mit; trosku z toho mam pocit, ze IT oddeleni nasazuje nejakej smirovaci SW (to byva zvykem ve statnich a polostatnich firmach) nebo ze na Linuxu neumi nastavit policy tak, aby nekdo neodnasel data na USB (napriklad).

Predpoklad: kazdy vyvojar ma svuj oblibeny *nix system, ktery si sam spravuje.
Cil: nasazeni firemni politiky

A ted mi ukazte, jak tohle splnite s ruznymi distribucemi v ruznych verzich.

« Odpověď #19 kdy: 02. 10. 2017, 11:03:17 »
Proto jsem psal ze to nema cenu rozebirat. Presne takhle to je.

Z hlediska GDPR je to už aspoň přijatelné. Porušení pravidel nastat samozřejmě může, ale zde zůstane auditní stopa - a společnost se tím pádem vyviní z případných následků.

O.

« Odpověď #20 kdy: 02. 10. 2017, 11:29:42 »
Moc nechápu, co tu řešíte... :-( Kdo Vás platí, ten také rozhoduje o tom, na čem budeš pracovat a pokud se Vám to nelíbí, můžete si zbalit fidlátka a nashledanou. Ve firmě se s lidma neštvu. Ono je to v celku jednoduché - buď chcete u mě pracovat nebo ne. Podmínky dostane a je na Vás, jak se rozhodnete.

A co kdyz se ten frajer rozhodne spatne? Proc nepoprat sluchu lidem, kteri pracuji a prinaseji firme prachy? Proc jim hazet klacky pod nohy a mit frustrovane zamestnance?

Cek

« Odpověď #21 kdy: 02. 10. 2017, 12:26:49 »
Moc nechápu, co tu řešíte... :-( Kdo Vás platí, ten také rozhoduje o tom, na čem budeš pracovat a pokud se Vám to nelíbí, můžete si zbalit fidlátka a nashledanou. Ve firmě se s lidma neštvu. Ono je to v celku jednoduché - buď chcete u mě pracovat nebo ne. Podmínky dostane a je na Vás, jak se rozhodnete.

A co kdyz se ten frajer rozhodne spatne? Proc nepoprat sluchu lidem, kteri pracuji a prinaseji firme prachy? Proc jim hazet klacky pod nohy a mit frustrovane zamestnance?

Kdyz se rozhodne spatne, tak zkrachuje, pripadne, pokud neni majitel, mu v tom nekdo omacha cumak. Kazdopadne podminky jsou dane a je na vas jestli je vemete nebo pujdete jinam. Opravdu nemame jeste zamestnanecke vybory, ktere by rozhodovaly misto vedeni....

citanus006

« Odpověď #22 kdy: 02. 10. 2017, 12:54:48 »

Kdyz se rozhodne spatne, tak zkrachuje, pripadne, pokud neni majitel, mu v tom nekdo omacha cumak. Kazdopadne podminky jsou dane a je na vas jestli je vemete nebo pujdete jinam. Opravdu nemame jeste zamestnanecke vybory, ktere by rozhodovaly misto vedeni....

Presne proto jsem to tady nechtel rozebirat, podminky jsou jake jsou a ja jsem se je rozhodl akceptovat. Neresme jestli to jde obejit, nebo ne, urcite jde, navic bych se mohl hadat ze muj linux certifikovany je a schopnost auditu ma take, bohuzel nejsou na to lidi a neni sebemensi vule to vubec resit.

Spise by me zajimalo jaky hypervizor zvolit na macu zvolit, abych mohl nastavit pass-through na nic, usb a mohl zkusit rozbehat ten multimonitor. Z dosavadniho pruzku mi zatim vychazi vrtualbox spis nez vmware fusion, kterej zda se neumi pass-through na sitovku.

Adamek

Re:Přechod z Linuxu na Mac/Win
« Odpověď #23 kdy: 02. 10. 2017, 15:05:04 »
Na macu je nejrychlejsi Parallels a tady je dokonce nejaky navod na multimonitor http://blog.parallels.com/2017/01/09/use-multiple-monitors-full-screen-with-parallels-desktop-for-mac/
Target byl ale windows a tady bude spise problem s multimonitor podporou u linuxu.
Ja osobne frcim virtualbox a na rychlost si nestezuji, ale ja GUI virtualu nepouzivam, pripajim se jenom pres ssh.

Vykook

• 135
    • Zobrazit profil
    • homepage
Re:Přechod z Linuxu na Mac/Win
« Odpověď #24 kdy: 02. 10. 2017, 15:55:54 »
Když se přes microsoft virtual desktop připojím ze stroje s 3 monitorama na stroj s jedním, tak to je schopné využít všechny 3, takže by to mohla být použitelné i s virtualizací, co to sama nepodporuje.

krallinuxu1

« Odpověď #25 kdy: 10. 10. 2017, 10:17:59 »
Kdo Vás platí, ten také rozhoduje o tom, na čem budeš pracovat a pokud se Vám to nelíbí, můžete si zbalit fidlátka a nashledanou.
Nebavíme se zde o dělnících ve šroubárně..
Talhle to funguje skoro vsude ve velkych firmach. Nastavi se politika a pracovnici podle ni pracuji. Vem si mit 1000 pocitacu a kazdy zamestnanec by se sam rozhodl jaky tam bude os ... ro by asi neslo.

krallinuxu1

« Odpověď #26 kdy: 10. 10. 2017, 10:22:48 »

ten "frajer" co rozhoduje ma duveru vedeni a sve rozhodnuti si nejak zduvodnil. Rika se mu vedouci a rozhodne asi nema v popisu prace vypisovat referenda. Vem si kdyby mel tech 1000 uzivatelu a zeptal se na nazor poddanych ... to je jak zalozit tady na foru tema jaky os na programovani ... kam by se tak asi dostal?

« Odpověď #27 kdy: 10. 10. 2017, 12:28:54 »
ten "frajer" co rozhoduje ma duveru vedeni a sve rozhodnuti si nejak zduvodnil. Rika se mu vedouci a rozhodne asi nema v popisu prace vypisovat referenda. Vem si kdyby mel tech 1000 uzivatelu a zeptal se na nazor poddanych ... to je jak zalozit tady na foru tema jaky os na programovani ... kam by se tak asi dostal?

No hlavně si myslím, že většinou (ne vždycky!) je na manažerské pozici člověk, který umí vyhodnotit požadavky z vícero směrů. Programátoři chtějí něco. Sysadmini chtějí něco jiného. Vedení chce také něco jiného. Zákazníci taky. Manažer je od toho, aby dělal i nepopulární rozhodnutí. Samozřejmě je výhodou, pokud svoje rozhodnutí umí aspoň dodatečně zdůvodnit před ostatními, aby mohli mít důvěru v jeho konání.

Určitě ale nelze přijmout tezi programátora, aby hodnotil, že manažer rozhoduje špatně. Pak lze jedině doporučit programátorovi, aby na sobě zapracoval, a napříště mohl být manažerem on, a pokud má pravdu, bude jistě lepším manažerem, než předchůdce.

citanus006

« Odpověď #28 kdy: 10. 10. 2017, 19:40:56 »
To je mimo misu, proste existuje nova specifikace, kterou musime splnit v terminu at se deje co se deje. Nekde na porade vyssiho managementu se rozhodlo, ze se reseni nakoupi, protoze na to nejsou lidi ani znalosti. Probehlo nejaky vyberko a vybralo se reseni, ktery proste neumi nic jinyho nez mac a win klienty. Tecka.

Me se to nemusi libit stejne jako ostatnim, ale tohle byl firemni plan, reseni se vybralo a ted se implementuje.

No hlavně si myslím, že většinou (ne vždycky!) je na manažerské pozici člověk, který umí vyhodnotit požadavky z vícero směrů. Programátoři chtějí něco. Sysadmini chtějí něco jiného. Vedení chce také něco jiného. Zákazníci taky. Manažer je od toho, aby dělal i nepopulární rozhodnutí. Samozřejmě je výhodou, pokud svoje rozhodnutí umí aspoň dodatečně zdůvodnit před ostatními, aby mohli mít důvěru v jeho konání.

Určitě ale nelze přijmout tezi programátora, aby hodnotil, že manažer rozhoduje špatně. Pak lze jedině doporučit programátorovi, aby na sobě zapracoval, a napříště mohl být manažerem on, a pokud má pravdu, bude jistě lepším manažerem, než předchůdce.

Tohle tedy bylo rozhodnuti celyho vyssiho managementu, nikoli jedne osoby. Jinak problem co si programator mysli o managerovy bych se uplne vyhnul. Vetsina programatoru nema tucha co vlastne management resi, proc a jake pouzivaji procesy a nastroje. Tahle diskuze je bez predmetna, vzdycky se najde nekdo kdo by to udelal "pro/podle nej lepe" : )

OT...: Posledni 3 mesice jsem ztravil presvedcovanim vedeni IT ze potrebuji vetsi ssd (z 256 na 512GB) disk do mojeho dell laptopu (jen jeden M.2 slot). Po delsi debate jsem cca pred mesicem dostal novy laptop z 1TB ssd protoze pry 512G by mi rychle doslo a tak radeji udelaji proaktivni krok a schvalily mi vetsi. No vcera jsem si prebiral novyho macbooka a stejny clovek co to se mnou ty tri mesice resil mi daval do ruky laptop z 256GB diskem : ) Takze

krallinuxu1

« Odpověď #29 kdy: 10. 10. 2017, 20:13:20 »
No vcera jsem si prebiral novyho macbooka a stejny clovek co to se mnou ty tri mesice resil mi daval do ruky laptop z 256GB diskem : ) Takze
Tak se asi vedení rozhodlo, že programátor nepotřebuje 500GB??? ... pokud teda neprogramuje os.