Áno, sú tu rady typu používaj Rust alebo používaj čokoľvek iné ako C++, to je tu typické.
Asi k tomu bude nějaký důvod.
Ako napríklad neschopnosť alebo neochota odpovedajúcich držať sa v kontexte položenej otázky?
Kontext je definovaný technológiou, oblastiami záujmu, časovými možnosťami a zámerom nájsť si zamestnanie. A potom ďalej v diskusii zámerom ďalej neštudovať.
Takže, ktorý bežne používaný softvér napísaný v Ruste je rozšírený vo vymenovaných oblastiach záujmu do tej miery, že firmy, ktoré ho vyvíjajú, prijímajú juniorov?
Ja v otázke naozaj nikde nevidím systémový softvér alebo softvér z oblasti bezpečnosti.
A ten odkaz na CAD v Ruste? Nechcem nikoho zhadzovať, ale podľa môjho skromného názoru je iba malá šanca, že ten projekt bude niekedy dokončený. Aj keď uvažujeme o tej minimalizovanej podobe, do ktorej autor dospel, keď pochopil, že v pôvodnom rozsahu to nedokončí. A o jeho rozšírení si ilúzie nerobím už vôbec. Ani keby bol projekt dokončený v pôvodnom rozsahu.
Na druhej strane, ktoré široko používané CAD aplikácie majú API v C++? Všetky?
No a keďže mám osobnú skúsenosť s tým aké komplikované je doviesť firmy ako Autodesk alebo Dassault Systemes k tomu, aby rozšírili alebo aspoň opravili správanie API, aby fungovalo tak, ako je deklarované v dokumentácii, tak si ani nechcem predstaviť aké márne by bolo požadovať API v Ruste.
A myslím, že v ostatných vymenovaných oblastiach to bude podobné.
Ja osobne proti Rustu nič nemám. Môže to byť pekný jazyk. Na nejaké veci. A na nejaké iné veci nemá zmysel sa ním vôbec zaoberať. Zvlášť ak ide o platformu, kde pre Rust nie je API. Pričom ale je v C++.