Monitor nejen na hraní s věrnými barvami do 6tisíc

Monitor nejen na hraní s věrnými barvami do 6tisíc
« kdy: 24. 11. 2024, 22:30:33 »
Zdravím,
potřeboval bych poradit s výběrem monitoru. Mám rozpočet 6tisíc max, chtěl bych min. 27palců (u 32 si nejsem jistý, jestli to už není moc), obn.frekvencí 144Mhz(min. 100) a aby měl alespoň v rámci možností věrné podání barev, píši v rámci možností, protože občas si posílám abstraktní fotky na tisk, doteď jsem to dával s LG. Občas si zahraji Cities nebo Armu, grafiku mám AMD Radeon RX 6600.Rád bych tedy od někoho zkušenějšího v této problematice nějaký typ, sice jsem se ptal už jinde, ale víc hlav, víc ví ... 
Někdo mně psal, že bych se měl zaměřit jen fHD a že přepnutí monitoru, který má qHD na fHD nechci ... Netušíte proč?

Předem děkuji

hknmtt

• 108
    • Zobrazit profil
Re:Monitor nejen na hraní s věrnými barvami do 6tisíc
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 08:07:15 »
Chod na alzu, vyfiltruj si monitory podla ceny, daj si limit 6k a hotovo. Niet moc co riesit skratka.

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 10:37:54 »
Na barvičky? Sehnat staré CRT EIZO, pokud možno neolítané=nepoužívané :-D

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 11:21:09 »
Někdo mně psal, že bych se měl zaměřit jen fHD a že přepnutí monitoru, který má qHD na fHD nechci ... Netušíte proč?

Nemam skusenost, ale tipujem ze prepocitavanie 1920x1080 (rozlisenie obrazu) na 2560x1440 (nativne rozlisenie monitora) cize roztahovanie na 4/3 sposobi neostry obraz (antialiasing). 3 obrazove pixely musis nakreslit na 4 fyzicke.

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 12:21:38 »
Jen poznamka stran rozliseni, FHD je na muj vkus na 27" malo, pri tak velkych pixelech je uz videt, jak je vsechno zubaty.
4K mi zas prijde az moc, protoze se plus minus vsechno musi skalovat na nejakych 150% DPI.
Cili jako pouzitelny zbyva 2560x1440.

Dumej, dumej... az budes mit jasno aspon v tomhle zakladu, je mozno resit cokoliv dal.

Jo a jestli te zajimaji barvy, tak res "opravdovej" 8-bit panel, ne zadny 6-bit+FRC.