Zdar.
Hodlam nahradit 9 let stary dosluhujici desktop s w10 za neco co bude aktualni dalsich 10 let.
dival jsem se na mini pc s ryzen ai hx 370 ale nezda se mi vykon graficke karty na pristich 10 let a jen 32gb ram navic sdilene s grafikou tomu vyhled na dalsich 10 let moc nedava aspon ne na neco narocnejsiho nez web a prehistoricka mmo.
dival jsem se na Soyo S9, AOOSTAR’s GEM10, Beelink SER9, EliteMini AI370, GMKTec EVO-X1.
jak kdyby vsichni opisovali jeden od druhyho... lisi se to snad jen porty.
no ale co me trapi nejvic tak pristi rok bude zase inflace a navic budou nasponovany ceny protoze se bude upgradovat jak o zivot kvuli konci w10. tak podle me budou nastreleny ceny a vseho nedostatek. ma podle vas smysl cekat?
Vzhledem k tomu, že na desktop už máš alokované místo, tak bych volil asi desktop. V případě, že nějaká část nebude v budoucnu vyhovovat, je možné vyměnit za jinou s vyšším výkonem.
Pokud k tomu chceš nově přidat velmi dobrou přenositelnost, tak ok minipc může být dobrá volba. Je to levněší než laptop a chlazení je také lepší než laptop.
Otázka životnosti minipc je ve hvězdách. Může to vydržet, ale pokud budeš chtít něco vyměnit, tak jen ram a ssd. Ram bych doporučoval dát rovnou maximální možnou.
Pokud netrváš na windows-linux, tak bych doporučil se podívat na nová M4 minipc od Apple. Za 17 tisíc korun se dá koupit už docela dobré minipc, které z pohledu HW může vydržet poměrně dlouho, ale záleží, co na tom chceš dělat. To jsi bohužel nenapsal.