Sám jste psal, že výkon aplikace je čistě váš subjektivní dojem. Cestou do pekel je tedy například komplikovat kód jen kvůli nějakému subjektivnímu dojmu, že by se daná část mohla zrychlit.
Takový nesmysl jsem nikdy nepsal, nevkládej mi do úst tvoje subjektivní dojmy. Na výkon aplikace jsou nějaké požadavky. Pokud zákazníci nejsou s výkonem spokojeni, musí se s tím něco dělat. Řídí se to vždy požadavky zákazníků, ne nějakými subjektivními dojmy.
V tom případě to psal někdo jiný téhož jména:
To ovšem vycházíte z předpokladu, že výkon ovlivňuje především uspořádání dat v paměti. Což platí jen pro velmi okrajový počet aplikací.
Platí to pro většinu aplikací. A moje tvrzení je stejně subjektivní a neověřitelné, jako tvoje. Takže se tady můžeme donekonečna hádat, jestli ano nebo ne.
Výkon aplikace, který zajímá zákazníky, souvisí se způsobem uložení dat v paměti pouze ve velmi okrajových případech, jak už jsem psal. Např. u webových aplikací, které dne stvoří velkou část webu, zajímá zákazníka typicky doba načtení stránky, resp. se to ještě rozlišuje na načtení základu stránky tak, aby mohl uživatel např. začít číst článek, a na dobu na načtení kompletní stránky. To se řeší na úplně jiné úrovni, než uspořádání dat v paměti.