Ja som skorozvíťazil v tretej svetovej. Jediné čo mi chýba je, že ešte nezačala. Tak isto ako Ty ešte nemáš titul.
Čo sa týka popisu práce, jedná sa o miesto kde si chcú vyprofilovať zamestnancov. Je jedno koľko si bez praxe zapýtaš, ajtak zoberú toho najlacnejšieho čo netrpí chronickou lenivosťou a vie sa pri pohovore vykoktať. A v prípade že oslovuje len nejaká personálka je možné že len zaslali SPAM ľuďom čo končia školu aby si naplnili databázky týmto štýlom:
Vieme že ste si hľadali prácu pred rokmi, ale po odchode kolegu som zdedila kolegove šanóny. Platí ešte to že si stále hľadáte prácu? My vám môžeme niekedy ponúknuť prácu o ktorej zatiaľ nemáme predstavu. A keby ste si nejakú našli, tak mi dajte obratom vedieť. Ja Vás v tichosti vyradím zo zoznamu.
Z takých agentúr som sa z radosťou nehal vyradiť zo slovami:
Človek vydrží bez jedla niekoľko týždňov. Koľko rokov boli moje údaje u Vás zapadnuté prachom?
Pochopili veľmi rýchlo že obraz o ich serióznosti sa nedá napraviť. A takto sa chová cez 95% personalistov. Zvyšok spadá na vrub potrebnej praxe u konkurencie.
Takže si vymisli náhodné cifry, každej personálke daj inú cifru a povedz že sa tešíš na spoluprácu a spoliehaš na ich odborný prehľad vo fachu a že vzhľadom na výhodnosť tejto konkrétnej ponuky sa Ti neplatí hľadať ďalej. Inak Ťa bezdôvodne vyradia z predčasného sita.