Jo, jo, účetní programy ...
Taky mám bezva zkušenost...
X: Abyste nemuseli neustále ručně instalovat updaty, připravili jsme pro vás báječný automatický update přes Internet
já: no jo, ale ono to vůbec nefunguje a zobrazuje to jakési nesrozumitelné hlášky
X: A je vaše účetní přihlášená pod účtem s administrátorskými právy?
já: ne, naše účetní je účetní a ne administrátor
X: bohužel, tato služba to vyžaduje
já: aha, tak díky
[ po nějaké době, co už mě ruční instalace štvala a účetní mumlala, že všude ty upgrady fungují automaticky přes Internet, jenom u nás ne]
já: dobrý den, chtěl bych zkusit JENOM to vaše účto spustit pod admin právy, když už na tom trváte. Můžu zkusit SudoWin nebo XYZ, zkoušel některý váš zákazník něco z toho?
X: ne. Ale klidně to zkuste
já [pro sebe]: aha, tak díky za dovolení
[ dva dny praní se s tím, opět nesrozumitelné hlášky, zjišťování, jak to vlastně mají udělaný ]
já [notně vypruzen, mumlajíc si pro sebe]: aha, takže oni prostě jenom spouští microsoftí bitsadmin a ten neumí fungovat, pokud neběží pod skutečně přihlášeným uživatelem. Proto ty matoucí hlášky. Takže to prostě NEJDE rozchodit. Hm. A navíc i kdyby to nakrásně rozchodit šlo, jediný, co udělá, je, že si stáhne tu instalačku, co nám posílají na CDčku a tu spustí...
----
Největší perla je, že tahle nejmenovaná firma poskytuje i externí správu sítí - doufám, že na to mají nějakou samostatnou sekci, která pracuje trochu jinak... (a jestli jo, tak bych chtěl docela slyšet, co jejich admini říkají na to, když musí spravovat tenhle jejich vlastní soft