Job snů a nebo peklo na zemi, aneb flákárna v práci

Unknown

Re:Job snů a nebo peklo na zemi, aneb flákárna v práci
« Odpověď #45 kdy: 20. 11. 2017, 21:59:29 »
Zive si predstavuju, jak si vybere neziskovku a druhy den mu tu budou nadavat do slunickaru a parazitu.

Bohuzel, tyhle tupe generalizacni tendence jsou dneska v mode. Tuhle tu jeden vsem politikum spilal do velkejch kurev...

M.

« Odpověď #46 kdy: 20. 11. 2017, 22:22:52 »
K tomu hulení. Nepřeháněl bych to. Když vezmu některé případy v mém okolí, jak dopadli...
Také kdysi IT figurka slušně vysoko postavená v jakési elektrárně. Nu, po čase kvůli hulení byl odejit (cca 25 let zpět), vyzkoušel pak další dobré ňamky, nakonec se vrátil k "rekreačnímu hulení". Sám přiznává, že po třiceti letech má on i jeho žena hlavu totálně out a děravou (z IT přešel na práci rukama). A nejvíc se mlátím, když si povzdechne: A víš co je nejhorší? Nejenže ti moji kluci nehulí (cca 15-20 let), oni ani nekouří a nechlastají, ale peklo je, když se nám začnou smát, že jsme rodiče vyhulený, sklerotický feťáci....

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 20. 11. 2017, 22:37:29 »
Bohuzel, tyhle tupe generalizacni tendence jsou dneska v mode. Tuhle tu jeden vsem politikum spilal do velkejch kurev...

Ano, je to hrozne. Lidi vubec neberou v uvahu, ze v celorepublikovem meritku musi existovat alespon tak jedna vyjimka a v meritku mezinarodnim mozna az tak 200 - no prinejmensim 15. Tedy ve vysoke politice, nechme stranou vselijake starosty, kteri si krivarny nemuzou tolik dovolit, protoze by na vesnici take nekdo takovemu pazgrivci mohl jednu prisit, ze by mel hubu oteklou jak fukar.

A ta jedna vyjimka v CR samozrejme nebude ve vlade. Jednak se nebude spinit s Hnizdilem a Kanimurou, jednak si to soudruzi pohlidaji a toho bohda nebude, aby k tomu pustili nejakeho poctivce, co by nechtel drzet basu.

jpu

« Odpověď #48 kdy: 21. 11. 2017, 07:20:38 »
Nic nerobenie je horsie, ako byt neustale v nejakom kolobehu zahrnuty pracou, samozrejme, pokial to ma zmysel. Sam poznam tazatelov pripad a cloveka to ubija.

Lama

« Odpověď #49 kdy: 21. 11. 2017, 20:10:20 »

« Odpověď #50 kdy: 21. 11. 2017, 21:05:39 »
Chod na daleku dovolenku aspon na mesiac UPLNE sam (Bali, Sri Lanka, to je fuk) - spoznas novych ludi, uvolnenych ludi a zistis , ze zivot je o inom ako o kolobehu praca/domov. Najlepsie niekde, kde mozes sportovat - surfovat atd. Prides ako novy clovek. Tym, ze budes sam, sa spoznas s X ludmi, ziskas nadhlad a nic uz nebude ako predtym. A potom si nainstaluj tinder, trochu pocvic a bude dobre  ;D

shemale

« Odpověď #51 kdy: 21. 11. 2017, 22:53:14 »
Já před pár lety mel podobnou situaci. Přihlásil jsem se na postgraduální studium, vyjednal v práci, že jeden den nebudu dostupný.  Pak jsem začal létat nejdříve po Evropě  a pak i po světe na konference. Dnes s doktorátem si sice nevydělám více, ale troufl jsem si do zahraničí. Doporučuji prodat televizor,  nastavit filtry na domácím routeru pro blokování stránek s hrama a s tématikou  jen pro dospělé. To je pak nuda k sežrání a člověka to dokope dělat něco smysluplného.
:-D k čemu doktorát, když to nemá ani vliv na finanční ohodnocení? Nechápu :-D Místo doktoranstkého studia je lepší se zdokonalovat ve svém oboru. Pokud umíš jazyk, jsi šikovný není problém sehnat práci v zahraničí. Práce z domova, pro amíky, placená 3x více než u nás. Než jsem založil firmu, dělal jsem to tak přes 10 let. Buhužel, škola je k ničemu - osobní zkušenost. Ztrávil jsem na VŠ přes 8 let a vlastně se nic nenaučil, je to jen teorie, praxe je jiná.

K tazateli: v práci jsem se v životě nenudil, spíše naopak, potřeboval bych 48h / denně. S firmou je to ještě horší. Co se týče seznámení s lidmi, zkus třeba golf, nebo cokoliv kde jsou lidi. nebo si najdi koníčky. Moc nechápu dnešní generace, proč se tak nudí. Zodpovědnost jim nic neříká?

Osobně mohu doporučit, zamyslet se, jesti chceš něco dokázat nebo celý život dělat admina nudit se 6h denně. Sám za sebe chci něco dokázat, mít za sebou něco vidět.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 21. 11. 2017, 23:16:36 »
....zkus třeba golf....

Ano, golf je idealni. Tam jsou vzdycky tak tri lidi na hektar a muzou si pres ten travnik mavat.

« Odpověď #53 kdy: 21. 11. 2017, 23:27:03 »
Ztrávil jsem na VŠ přes 8 let a vlastně se nic nenaučil
Ani 8 let nestaci k ovladnuti tak sloziteho jazyka jakym je cestina! Aspon, ze jsi napsal celkem pravdu.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

?

« Odpověď #54 kdy: 21. 11. 2017, 23:52:32 »
Hmm, ale k tomu by mělo stačit i těch 9 let ZŠ, případně nějaký 4 roky SŠ... po 8 letech na VŠ už tam snad může i přednášet, ne? :-O

Na druhou stranu musím uznat, že pokud myslím na něco jinýho než na psaní, což je při tvoření tak důležitých textů jako jsou diskusní příspěvky běžné, tak často dělám hrozné chyby, kdy píšu jak slyším. Ještě lepší třeba v angličtině...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 22. 11. 2017, 00:03:46 »
Aha. Kdyz nekdo stravil na VS x let, tak ty slysis ztravil? A co usi, dobry? Jinak to bude mit spis do cineni s tim, ze lidi dneska moc nectou a pokud ano, tak uroven jazyka v tom, nebyva nejlepsi. Ono taci srovnat preklady knih, napriklad z doby po valce a jiny z doby nedavne.

A na preklepy mame v browseru spell checker, ze jo.

Lama

« Odpověď #56 kdy: 22. 11. 2017, 07:07:43 »
Třeba to byl záměr. To vás nenapadlo?

jpu

« Odpověď #57 kdy: 22. 11. 2017, 07:36:16 »
Ztrávil jsem na VŠ přes 8 let a vlastně se nic nenaučil, je to jen teorie, praxe je jiná.
Tak pokial si stale dookola opakoval 1. rocnik, potom je to jasne :). Len neviem preco si to skusal az 8x.
Zevraj na LF MU chodi nejaky asi styridsiatnik stale dookola studovat medicinu a zakazdym ho vyrazia. Je trosku mimo, ale plati mu to mama. Vecny student  8)

MK

« Odpověď #58 kdy: 22. 11. 2017, 09:52:28 »
Zdarec,
myslim ze jsem si prosel celkem podobnym co ty (az na to huleni tedy a pritelkyni kterou jsem mel ;)). Delal jsem v mensi ceske firme (fakt jsem se tesil do prace, doposavad chodime s kolegy na pivko a vylety), ale casem jsem chtel neco vetsiho (mel jsem velke oci), tak jsem sel do jednoho korporatu, pote do dalsiho na vyssi pozici. Bohuzel jsem celkove zklaman. Clovek chce prijit s necim novym, co pomuze zakaznikovi, ale misto toho aby mu ostatni vysli vstric, tak ti hazeji jen klacky pod nohy a vzhledem k mnozstvi procesu me to rychle prestalo bavit a prestal jsem byt v praci kreativni. Zacal jsem si hrat doma a labovat, ucit se na certifikace, ktere jsem mohl taktez venovat 6h v praci. Skoncilo to jednou velmi cenenou certifikaci v oboru a ted je cas jit do jedne mensi firmy, kde se doufam vyradim a mega se na to tesim co me cekaji za vyzvy a projekty :)

Babicka mi taky rikala ze jsem uplne hloupej, ze jsem dal vypoved. Ze to je uplne sen chodit do prace, kde nic moc nemusis delat. Jenze kdo si tim neprojde, tak nevi jak to je znicujici temer 1/3 zivota (dne) travit v prostredi, ktere te ubiji a nenaplnuje. Rano vstanes a netesis se do prace a ten pocit fakt nechces mit 5/7 tydne ;). Jedine co te tam drzi je, ze v pohode pokecas s kolegy.

Pro ty co si budou chtit rejpnout, tak jsem taktez zkusil freelancer.com a obcas si tim neco privydelam, na vlastni zivnost zatim nemam koule. Pritelkyni mam, aktivne cestujeme, pulmaraton, Madeira, turistika, bezky, lyze a ted v planu Beskydska sedma. Jinak na cestovani doporucuji expeditionclub.cz, delaji super vylety za hranici komfortu a poznas se tam se super lidmi ;)

Novym vyzvam zdar!

MRP

« Odpověď #59 kdy: 22. 11. 2017, 11:17:39 »
Přidám svojí zkušenost - před pár lety jsem se dostal do korporátu na poměrně vysokou pozici, reportovalo mi asi 30 lidí, po restrukturalizaci jsem z pár udělal leady a reportovali mi 4. Práce bylo pro mě málo, protože tým šlapal.
Řešil jsem to samé co ty, jak se zabavit, protože to dlouhodobě nešlo - psal jsem si vlastní appky, doplňoval mezery v matematice a statistice, četl o všem, co mi přišlo zajímavé.. Jenže po čase to začalo - politika. Cally v 10 večer, o víkendu, řvaní, házení špíny, pletichaření a hlavně neschopné lokální vedení.
No, měl jsem sice na HPP šesticiferný plat, ale moje práce byla jen politika a jinak nic, tak jsem se na to vykašlal. Nyní jsem na "nižší" vedoucí pozici jinde a starosti mám opačné - sice méně peněz, horší služební auto, ale práce ma smysl.