K Hikvision kamerám bych pořídil Hikvision NVR dle požadavků (počet portů, počet disků,...). Ve finále ty NVR vydrží strašně moc, přežijou disk, maximálně jednou za hodně let je potřeba vyměnit zdroj (u levnějších modelů je externí).
Synology jsem před pár lety zkoušel a díky ceně licencí to nic nepřineslo. Navíc bylo vidět, že to je taková dodělávka bokem, aby se neřeklo, když má někdo doma jednu nebo dvě kamery.
ZoneMinder jsem zkoušel 2x a vždycky jsem ho opustil, většinou to nějak začlo blbnout, asi to potřebuje ještě pár let vývoje, ale jinak je to pěkná myšlenka.
S BlueIris zkušenosti nemám, cena odrazuje, navíc PC hardware bude mít vyšší spotřebu a nižší spolehlivost než NVR. A taky si myslím, že cílovka je 100+ kamer.
No a k ovládání, u Hikvision je potřeba překousnout konfiguraci kamer i NVR přes to zběsilý rozhraní a pak prostě používat IVMS, který jde krásně nastavit pro monitoring, mnohem líp se v tom hledá v záznamu a taky se líp záznam exportuje. A samozřejmě přes to není problém spravovat třeba 10 NVR.