Lajna je pořád v nabídce/příslušenství (Příkazový řádek, Terminál). Jak v XP, tak Gnome i KDE. Jen se jsmenuje jinak. Dej Linuxu šanci. Je jak kámoška, která si ale své přátele dobře vybírá, ale nebojí se je odměnit.
Já pro změnu nedávno nadával na sedmy na netbooku, kde výrobce nabundloval CorelOffice (Jo, od těch autorů Corelu), avšak zatímco sedmy byly v češtině, tak tenhle Office v angličtině. A dejte to českému BFU. Okamžitě šly do pryč a zkusil jsem tam vrazit OOo. Nastal pro změnu problém s instalováním - OOo chtějí běžet pod správcem, jinak nenaběhnou a tedy nefunguje otevírání poklepáním na soubor. A právy samotného souboru to není, OOo chtějí přístup ke svým souborům v složce "Program Files", kam může jen správce. Navrh neběhá požadovaný automatický text (vkládání a úpravy z jednoho místa). Kroutil jsem nad tím hlavou 2 dny a nakonec prohlásil, že na blbost autorů MS nemám a u mne to na Ubuntu běhá. Osobně bych do toho netbooku při první příležitosti vrazil Tuxa a bylo by po starostech, ale jaksi není můj.