Caute, mam taku dilemu. Mam pracu kde zarobim celkom slusne a s benefitmi asi patrim k lepsie platenym sysadminom. Problem vsak je, ze po tej faze, kde ako junior som nasaval same nove informacie a moje skilly isli hore, tak teraz uz sa neucim takmer nic nove.
Ulohy su stereotypne a ked sa chcem niekam posunut musim si to vymysliet sam. Myslim, ze som obstojny linux admin, skriptovanie bash, python, ruby mi nerobi problem, git, docker, puppet - mam slusny knowledge. Troubleshooting tcpdump, nejaka konfiguracia switchov, firewallov taktiez ovladam. Nejake povedomie o bezpecnosti mam (zabezpecenie apachu, inych sluzieb).. Problem vsak je ze mi uz dochadzaju napady a hlavne motivacia si stale vymyslat sam sebe co este sa mam naucit . A nerad by som skoncil za 5 rokov ako vyhoreny nepouzitelny old school admin, ktory nedrzal krok s dobou.
Mal som velmi zaujimavu ponuku z jednej firmy zo zahranicia, ale plat ktory mi nakoniec ponukli mi nebol adekvatny. (3500E v cistom v Nemecku mi nepride ako terno). Cize menit pracu neprichadza do uvahy v najblizsiej dobre, pretoze nie je firma, ktora by mi dala tolko aby sa mi oplatilo rozmyslat nad odchodom. Co by ste robili v takejto situacii?