Takže se vlastně ukazuje, že vám nevadí jeden autor, ale vadí vám diskuse a články o fototechnice.
Ano a ne. Opět se omlouvám, ale má reakce bude hodně dlouhá, sorry, krátce neumím (proto nerad píši články, jsou špatné). Ale pak už dám pokoj:
Jde hlavně o přístup, jakým autor informuje. To, že je to o cizím oboru -fototechnice- jen zvýrazní (zhorší) onen přístup. Pokusím se přiblížit na příkladech:
-------
Jako AFOL (už spíše pasivní) bych možná i uvítal tu číst i článek o Mindstorms. Občas. Možná bych i, ve své době, zkousl bitvy mezi RCX a Mindstorms. Ale už by mi sem vůbec nesedlo věnovat třetinu novinek jak je studless ohavný, jen proto, že RCX měl study a nové Mindstorms jsou studless a mně se studless nelíbí. Od toho je forum kostky.org
Obdobně, třeba by se mi i (občas) líbilo si něco přečísto o problémech komunikace za použití Delphi DS150 a novějších. Ale už mi na root vůbec nesedne psát hlouběji o daném průmyslu a třetinu novinek věnovat offtopic možnému zákazu dieselů v částech Německa. Pokud už bych chtěl, šel bych na web tomu specializovaný.
Stejně tak si občas rád počtu něco o nějakém snímači (či jak se to jmenuje). Ale už mne tolik nebaví sledovat přitom na rootu osobní pocity, že kinofilm býval lepší (příklad stylu, ne konkrétní zde). A už vůbec bych zde nečekal, že se bude třetina novinek věnovat nějakému dalekému zákazu nástroje pro držení hw který (částečně, přeneseně možná) souvisí se zdejší technikou atd. ... Tedy zákazu selfie tyčí na náměstí Nebeského klidu či stojánků v parku v tramtárii. Jen proto, že jeden z redaktorů je fanda do focení. ... Informace je to i zajímavá, ale když jdu na root, čekám něco jiného. Jinak techničtějšího, jinak podaného.
-----
Úmyslně jsem se nerozepisoval co jednotlivé názvy a zkratky znamenají. A kterých oborů se týkají. Právě pro ukázku toho divného přístupu, stylu.
Člověk v oboru (tom cizím) hned ví, o čem je řeč a proč se o tom píše. Ale spoustě jiných to bude celkem neznámé. Ale jen proto, že já se těmi obory zajímám, tak si nemyslím, že bych to měl hned tlačit na root. Od toho mám jiná fóra a jiné weby. Navíc - a to HLAVNĚ:
Navíc tlačit určitým divně angažovaným stylem, který z toho čiší - že si hned mám myslet co je dobré a co špatné. Taková subjektivita autora se mi může líbit akorát tam, kde už mám opravdu hluboké znalosti cizího oboru a kde mohu autora zařadit do škatulky fanatiků jednoho z táborů. A neztrácím čas čtením, protože už sám tuším, co už je extrém a která z informací v textu je informací a která je zavádějící silně subjektivní názor - a tedy co je zajímavá novinka o které asi měl být text. A co balast, který mám zahodit.
Sem na root mi tyto (příliš) cizí obory s moc sugestivními názory autora, kde musím předem hledat objektivní pohled jinde (protože v tom oboru nejsem honěný) abych věděl o čem je řeč, navíc často úplně offtopic (jen z toho cizího oboru), prostě nesednou.