Dobry den,
uz delsi dobu si lamu hlavu nad tim, co delam spatne:
Vezmu instalacni CD, dle „kucharky“ jedu krok za krokem a instaluju system (64 bit na ruznych strojich (Opteron, P4, Xeon)). Nemyslim, ze bych nastavil neco vylozene vyjimecne (snad jen, ze pouzivam reiserfs a vetsinou si vystacim se swapem a /, nekdy to mirroruju na dva disky).
Zasadni je volba jadra. 2.6.28 je jeste ok a problem jsem nezaznamenal, ale 2.6.29 a 30 mi tuhnou.
Staci jakakoliv vetsi a dlouhodobejsi zatez (naprosto typicky emerge -e world) a system prestane reagovat. Nekdy drive a nekdy pozdeji, presto je sance, ze by se povedlo prekompilovat cely system temer nulova. V extremnim pripade to zatuhne uz pri bootu (to se stalo 1×), ale na druhou stranu to dokaze beznou zatez (je to jen router/FW) snaset treba mesice.
V logu nasledne nenajdu vubec nic (tedy neni prazdny, ale nic k tomu zatuhnuti).
Podobny problem jsem mel i u 32 bit systemu, ale skoro se zda, ze nejnovejsi 2.6.30-r8 zatim drzi.
Nesetkal se s tim jeste nekdo? Nepouzivam nic mimoradneho, deje se to na vice strojich, takze podobny problem prece musi mit spousta dalsich…
Diky za nakopnuti…
T.
Vracím se k tomuto tématu: zdá se, že v jádře 2.6.33 byla tato regrese odstraněna.
Milan Beneš