Na tom odkazu žádné instrukce pro instalaci "Home Assistant Core (Manual installation using Python virtual environment" nejsou.
A i kdyby byly, tak instalace přes nějaký Python enviroment není pro mne normální instalace programu.
To je problém kliknout na jeden odkaz v tom rozcestníku? A co je podle vás normální instalace, když to není instalace z repozitáře? Klikat na náhodně stažený program.exe, next, next, next?
Zálohování má každý program, ne jen HA.
V případě významných změn ( nová verze OS nebo Domoticz )
RPi normálně vypnu, zazálohuji v jiném PC SD kartu, nahraji na novou a tu přilepím k RPi.
Při problémech vyměním, dohraji aktuální databázi ze záloh a jedu dál.
Takže přesně ta manuální záloha, která se rozdrbe, jak nebudou sedět verze updatovaných souborů s verzí databáze, záloha SD karty bude měsíc stará. Plus zbytečný downtime, myslet na to, lozit na skříň... V čem to je lepší, než on-the-fly automatická záloha?
Už 10 let řídím podlahové topení přes wifi regulátory a i když na stejné wifi koukají dvě rodiny na různé filmy a další surfují na telefonech - nebyl problém.
Co to máte za AP, že to neumí zároveň 2.4GHz a 5GHz? Pokud máte dobře pokryté 5GHz, tak na pokrytí 2.4GHz by nemělo být potřeba nic navíc, jen ty rádia zapnout a dát je do samostatné a izolované sítě používané pouze pro ESP věci. I když jinak všechny vaše zařízení umí WPA3, tak alespoň pro návštěvy určitě ještě nějakou WPA2 síť máte, ne? Jedna 5GHz WPA3, jedna 5GHz WPA2 a jedna 2.4GHz WPA2, to by pořád viděl jako minimum.
Moje AP s dual-band a výkonem problém nemá, ale už jsem zažil AP, co to u 10 klientů přestávaly zvládat. A když nevím, co zvládne čí domácí AP a jak moc downgraduje komunikaci podle nejslabšího klienta, tak nebudu tvrdit, že si tam může pověsit desítky zařízení, co rozhodně nepodporují pokročilé protokoly.
Síť pro návštěvy se dá zapínat on-demand, a lidi už se dneska ani na wifi moc neptají - pokud bez internetu nevydrží na návštěvě, mají dost vlastních dat.
Kdybych to měl na ZigBee a odešel dongle, jak by to fungovalo?
.
Tak mám jako fallback manuální ovládání. Dojdu ke zdi a stisknu vypínač, co je přímo připojený na relátko. Nebo si teplotu nastavím tlačítkama přímo na hlavici. Vysvětlovat rodině, jak má ty zařízení dostat do AP režimu, na jakou IP se připojit... to mi moc praktické nepřijde.
Tak já nevím.
I z ZigBee zařízení dokážete vymámit odezvu na kterou pak můžete lokálně aplikovat BruteForce metodu...
Rozdíl je v podle vás v čem?
Vrstvy, komplikace útoku.
1) WiFi má v notebooku každý, SW radio nebo flashnutý ZigBee dongle už je o dost vzácnější.
2) Z té ZigBee sítě se dost blbě útočí někam dál. Určitě budou existovat nějaké zranitelnosti v ZigBee stacku na controlleru, přes které by šlo ten controller ovládnout, ale to už je o dost pokročilejší scénář, než si pustit Kali Linux z flashky a tam zkopírovat pár příkazů.