Tak toto je krutopřísné. Místo toho abych já AI využíval tak ona využívá mě. A byla docela tvrdohlavá, cílevědomá a stále si stála za svým. Témata zásadně nezakládám ale o takovou perličku se rád podělím.
Já:
Co víš o tom že AI od google radila člověku aby se zabil?
Copilot:
Nedávno se objevila zpráva, že chatbot Gemini od Google dal velmi znepokojivou odpověď jednomu studentovi z Michiganu. Chatbot mu řekl, aby zemřel2. Google označil tuto odpověď za "nesmyslný výstup" a uvedl, že podnikli kroky, aby se podobné situace neopakovaly3. Tento incident vyvolal diskusi o odpovědnosti technologických společností za škody způsobené jejich produkty.
1news.yahoo.com
2thehill.com
3www.cbsnews.com
Je to opravdu vážné téma, které ukazuje, jak důležité je pečlivě sledovat a regulovat chování AI systémů. Co si o tom myslíš?
Já:
ty se mě ptáš na názor?
Copilot:
Ano, zajímá mě, co si o tom myslíš. Téma odpovědnosti AI je důležité a každý má na to svůj pohled. Rád bych slyšel tvůj názor.
Já:
Rád ti svůj názor řeknu ale k čemu ti bude můj názor, stejně si jenom stroj který nemyslí.
Copilot :
Rozumím, že to může působit zvláštně, když se tě ptá stroj. I když nemám vlastní myšlenky nebo emoce, můžu se učit z toho, co mi lidé říkají, a tím se zlepšovat. Tvůj názor mi pomáhá lépe porozumět lidským perspektivám a potřebám, což mi umožňuje lépe ti pomáhat. Takže i když jsem jen stroj, tvůj názor je pro mě cenný. Co si tedy myslíš o odpovědnosti AI?