Dovolil bych si vrátit se k Metronetu. Jsem u Metronetu na Cetin optice v Praze, naprosto spokojený (IPV4, IPV6/56, nevšiml jsem si žádných firewallů, transparentních proxy a podobného zla). Dokonce jsme se i dohodli, že tu nebude jejich Mikrotik, ale jen Comtrend bridge optika<->ethernet, který nejspíš patří Cetinu. Myslel jsem, že si koupím SFP modul, ale do toho se jim nechtělo. OK, chápu.
Celá debata tu na fóru byla prakticky o DSL. Má tu někdo zkušenost s Dragonem, kterýžto pohltil Metronet, tedy zejména s jejich službami na optice Cetinu? Je to opravdu špatné, že je třeba k někomu přejít?
Právně - Metronet stále existuje, smlouvy jsou v platnosti, změnilo se jen to, že vlastníkem se stal Dragon. Dle webu Dragon bude chtít, aby časem zákazníci přešli k němu - chce, aby uzavřeli nové smlouvy. Dokonce tu byl veřejný příslib, že (bývalí) zákazníci Metronetu budou mít stejné ceny. Tento veřejný příslib z Dragonu už zmizel (stránku mám schovanou). Otázkou je, zda se tento příslib bude vztahovat i na IP adresy; u Metronetu jsem nic neplatil, Dragon chce ranec
Nějaké zkušenosti s Dragonem?