Kate - vypnúť opakovanie znakov na novom riadku

Kate - vypnúť opakovanie znakov na novom riadku
« kdy: 16. 03. 2025, 20:09:05 »
Ahoj.

Keď v Kate napíšem napr. "# abc"+Enter, editor automaticky vloží na začiatok nového riadku "# ". Takto opakuje prakticky hociaký prefix zo špeciálnych znakov: "!@#$%^&*-=+ abc"+Enter, editor vloží "!@#$%^&*-=+ ".

Už som povypínal, čo sa v GUI dalo: indentation mode=none, auto completion všetky možnosti disabled, prešiel som obsah konfigu, či tam nenájdem ešte niečo, čo by sa dalo vypnúť, ale neviem sa tejto skvelej feature zbaviť.

Prikladám aktuálny ~/.config/katerc.

Ako vypnem opakovanie prefixu zo špeciálnych znakov na novom riadku?

Re:Kate - vypnúť opakovanie znakov na novom riadku
« Odpověď #1 kdy: 19. 03. 2025, 19:41:46 »
Odpoveď žiaľ nepoznám. Len dávam vedieť, že v mojom prípade sa to nedeje. Kate 24.12.3. Vyskúšané so znakom `#` v súbore typu `.md` a `.py`. V mojom `katerc` som nenašiel nič, čo by s tým zdanlivo súviselo. Možno pomôže odinštalovať a nainštalovať nanovo?

« Odpověď #2 kdy: 19. 03. 2025, 20:34:15 »
Nedalo mi to, nainstaloval jsem na Manjaru a ve výchozí konfiguraci se to v plain textovém souboru zcela jednoznačně neděje.

« Odpověď #3 kdy: 19. 03. 2025, 22:11:48 »
Mam Kate ve Win10 a deje se mi to, jen musim drzet Shift + Enter -> coz je korektni chovani podle dokumentace. Enter funguje normalne. Zkuste, co vam dela ten Shift + Enter.

« Odpověď #4 kdy: 20. 03. 2025, 07:53:52 »
Mam Kate ve Win10 a deje se mi to, jen musim drzet Shift + Enter -> coz je korektni chovani podle dokumentace. Enter funguje normalne. Zkuste, co vam dela ten Shift + Enter.

Tak možno to vôbec nie je problém Kate, ale OP má v systéme zapnutý permanentný Shift :) Vo Windowse je myslím niečo ako "sticky keys".

« Odpověď #5 kdy: 20. 03. 2025, 09:03:47 »

Toto je dobrá nápoveda!

Zmenil som mapovanie keyboard shortcuts "Insert Smart Newline = Return" na "Shift+Return", mám konečne normálny stav. Teraz môžem mať Default indentation mode Normal, Enable autocompletion a chová sa to v súlade so zdravým rozumom.

To "Insert Smart Newline = Return" bolo pravdepodobne default v niektorej staršej verzii Kubuntu a keďže profil sa prenáša, pretrvalo to. Pozeral som v čerstvo nainštalovaných Kubuntu a tam je to tak, ako píšete.

Díky!

« Odpověď #6 kdy: 21. 03. 2025, 11:45:11 »
Zdravím,
když už jsem u té KATE, nevíte někdo o zásuvném modulu, kde by šlo nastavit aby při zmáčknutí např. ctrl+alt se začal označovat sloupec v texťáku, jako je to u sublime, nebo vscode?
Dík.

« Odpověď #7 kdy: 21. 03. 2025, 12:02:52 »
Sorry za spam, ted jsem to nasel, musim aktivovat blokový výběr ctrl+alt+b a pak ho vypnout samou zkratkou -- vyřešeno