Co by měl umět váš notebook?

Co by měl umět váš notebook?
« kdy: Dnes v 08:40:31 »
Koupili jste si notebook a zjistili, že neumí něco, co jste chtěli, aby uměl? Narazili jste na problém, o kterém jste si mysleli, že ho vyřeší váš notebook, ale nevyřešil ho? Máte nějaké přání o tom, co by měl umět, nebo naopak neměl umět váš notebook?

nm

Re:Co by měl umět váš notebook?
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 09:35:16 »
S3 sleep

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 10:04:18 »
S3 sleep
+1

Kdyby se to aspon umelo nevypnout pri zaklopeni displeje... (Surface Pro 5 i 6 to takhle maji zadratovany ve FW a neda se s tim nic delat).

Jenkings

• 177
  • Hryprodva.cz
    • Zobrazit profil
    • Hry Pro Dva
« Odpověď #3 kdy: Dnes v 10:24:18 »
S3 sleep
+1

Kdyby se to aspon umelo nevypnout pri zaklopeni displeje... (Surface Pro 5 i 6 to takhle maji zadratovany ve FW a neda se s tim nic delat).

Tady se někdo má... já pořád píšu jako pračlověk poznámky do Surface 3 (nePRO) s 32GB interním úložištěm, což je na ten jejich Windows samotnej zoufale málo, takže na data mám permanentně zastrčenou mikroflešku do USB portu abych měl ty poznámky vůbec kam zapsat, jelikož samotnej windows se rozlezl po celým interním úložišti :D
Sbírám jakékoliv staré notebooky, tablety a mobily. Jestli se chceš něčeho takového zbavit, napiš prosím na adoksnaj@gmail.com

https://hryprodva.cz

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 10:59:32 »
Jak tu někdo psal, rozumný sleep a pak také to, že když si na něj někdo částečně sedne, notebook to přežije (což u levných notebooků fakt není standard).

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 11:15:53 »
...a ještě jednu věc bych ocenil, kdyby výrobci přijali za standard nějaký flag, který by definoval "čtečka otisků prstů je/není dostpuná při zavřeném víku"
V době, kdy téměř všude přecházíme na passkeys ověřované biometrikou/pinem je trapárna to pořád ručně přehazovat, protože zavřený notebook v docku si myslí, že má čtečku. Nevím jak je na tom desktopový linux, na desktopu používám win, ale tohle by mělo jít vyčíst z HW definic stejně jako se čte formfactor, aby mohl (jakýkoli) OS správně reagovat.

Logik

• 1 090
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Dnes v 11:22:39 »
Klávesnice s plnohodnotnými šipkami a vedle page up/ page down.
(Teda, muj NTB to má, ale najít nějakej takovej už skoro nejde).

« Odpověď #7 kdy: Dnes v 11:35:05 »
... a kdybych mohl fakt snít:

- periferní porty bez výjimky na externím boardu
- poctivý dokovací konektor místo té usb-c bejkárny
- hw tlačítka pro hlasitost, mute a mute mikrofonu

Zase to skončí u "dejte mi do thinkpadu T43 moderní desku, highres displej a na nic víc nešahejte, stejně to zmrvíte" :-D

« Odpověď #8 kdy: Dnes v 11:57:53 »
To jsem asi nepochopil, to jako všechny periferní porty vně notebooku a notebook má jen jeden poctivý dokovací konektor?

« Odpověď #9 kdy: Dnes v 12:16:56 »
S3 sleep
zap/vyp tlacitko vne notebooku
mene plastu, vice horciku
kvalitni provedeni pantu
mene RGB blbin
vice portove vybavy v zakladu
v nasich krajinach mensi vyber NTB bez OS
herni NTB - tissi chod, ale to je vicemene sci-fi
vetsina vyrobcu setri na teplovodivych pastach
osazuji LCD panely, ktere neumeji ani plne sRGB
a co je nejhorsi...neumi uvarit dobry kafe :)

« Odpověď #10 kdy: Dnes v 12:42:00 »
To jsem asi nepochopil, to jako všechny periferní porty vně notebooku a notebook má jen jeden poctivý dokovací konektor?
Daughterboard uvnitr notasu.

Treba nektery Delly maji, co ja vim, zvuk s jackem/sitovku/USBcka separatni desce.
Takze kdyz zmrvis/zalomis konektor, staci vymenit daughterboard za par stovek (budto zacvaklej, nebo s flex kablikem) a nemusis resit veci jako prepajeni konektoru primo na motherboardu.

Cili krok ke snadnejsi opravitelnosti svepomoci.

Opet, mohu jen podepsat!

V době, kdy téměř všude přecházíme na passkeys ověřované biometrikou/pinem je trapárna to pořád ručně přehazovat, protože zavřený notebook v docku si myslí, že má čtečku. Nevím jak je na tom desktopový linux, na desktopu používám win, ale tohle by mělo jít vyčíst z HW definic stejně jako se čte formfactor, aby mohl (jakýkoli) OS správně reagovat.
Stejne tak je otravny ve winblows, pokud clovek nechce byt pokazde otravovan vyberem mezi matlafounem (app via BT) a fyzickym passkey, pricez jedinej fix je vypnuti BT.

« Odpověď #11 kdy: Dnes v 13:28:04 »
Daughterboard uvnitr notasu.

Treba nektery Delly maji, co ja vim, zvuk s jackem/sitovku/USBcka separatni desce.
Takze kdyz zmrvis/zalomis konektor, staci vymenit daughterboard za par stovek (budto zacvaklej, nebo s flex kablikem) a nemusis resit veci jako prepajeni konektoru primo na motherboardu.

Cili krok ke snadnejsi opravitelnosti svepomoci.

Opet, mohu jen podepsat!
Díky za vysvětlení  :)

« Odpověď #12 kdy: Dnes v 13:29:46 »
Ani ne, jsem spokojen Zbook od HP, jen tim ze jedu na Linux - Fedora se mi nepodarilo rozchodit limit na nabijeni baterie, dle vseho to neni podporovano. Nektera Lenova to pry maji lepsi.

Jinak jede vse OOTB, maly lehky vykony. Prestoze HP podporuje Primarne RH & Ubuntu a to spise u tech plnotucnejsich Zbook.

Za co bych si "liskl", ze jsem tak oddaloval vymenu pameti za 2 x 48 GB, tak dlouho, az mi to momentalne nedava ekonomicky smysl. Na druhou stranu, 64 GB pro mou praci BE & FE, kontejnery, nejake to ESP apod. realne staci.

USB-C dockovani resp. nabijeni naopak vitam, HP Z38c monitor jednim kabelem. Nabijecku jsem nechal v jednom byte, v hlavnim ji nevytahuji a na cesty si poridil kvalitni, maly GaN Anker Prime s LCD, tusim az 160W, takze zvladne jak notebook, tak telefon, Samsung tusim S23+, nicmene spise jedu z velkokapacitni Anker Prime powerbanky, opet s LCD, krasne videt ktery port kolik bere apod. a nemusim hledat, nefungujici zasuvky nekde pod sedadly vlaku, resit kde si v kavarne sednu, ...

Tahat cihlu jako u predchoziho HP Zbook X360 uz opravdu nechci. Stejne na narocne veci mne desktop nemine :-)