Vygenerování statických HTML stránek z Reactu (SEO)

Re:Vygenerování statických HTML stránek z Reactu (SEO)
« Odpověď #15 kdy: 07. 11. 2025, 15:44:40 »
Já se příznám, že jsem přesně ten další kus hnoje, co píše Wangarad, nečetl důkladně, po zkušenostech s jeho jinými názory a příspěvky.

A nechce se mi tím zabývat, ale co v podstatě navrhuje ten nabubřelý postiženec Wangarad je, že do mojí vymazlené React.js aplikace, dělané, aby obstála v naprosto těžké konkurenci na Internetu, a na které dělám už čistě 4 člověkoměsíce, si prý mám dát jakési 2 skripty v PHP. Načež já jsem tady podle něj ten blbec, protože jednoduchou věc dělám prý složitě.

Proč bych psal 2 skripty v PHP, když můžu napsat jednu util funkci třeba pro Puppeteer, kde pro každou page, pro kterou to potřebuju, mi to pro crawlera vygeneruje HTML page.

Každopádně, nejlepší kandidát je Next.js, ale já jsem si to důkladně zkoušel, a kromě toho, že bych musel kus věcí přepsat, tak to má sadu issues, které mi vadí, a kvůli kterým jsem se na to vyprdnul, protože tomu nevěřím.

Takže zatím připadá v úvahu spíše Puppeteer, a potom si v Express sám zjistím, jestli je http request od crawlera, a pokud ano, podstrčím mu vygenerovanou HTML verzi. Bude to čistě obezlička pro hloupé crawlery jako má Seznam.cz, user to nikdy neuvidí, ani nemůže - protože když s k té vygenerované HTML verzi přidá React bundle.js, tak ona, logicky, přestane fungovat, protože ani nemá "root" do kterého se chce vyrenderovat.
« Poslední změna: 07. 11. 2025, 15:51:30 od registrovany123 »
Od roku 2005 se zabývám SW Vývojem, načež od roku 2015 je to i mé povolání. Specializuji se na Javu, a v posledních letech i na Python a intranetové aplikace v Reactu. Delám v AWS Cloudu.