Nevíte, proč facebook zase utáhnul šrouby? Jde o
www.facebook.com/JmenoProfiluStranky(/posts) v běžném prohlížeči. Dáno je, že já tam zaregistravaný nejsem. Prostě se chci podívat na "stránky" nějakého profilu (organizace, "úřad" města) a přirozeně mi nestačí vidět jediný
poslední příspěvek.
Jde o to, že dokud neodkliknu v otravném popupu souhlasím s cookies, tak se mi další posty nenačtou. (mám monitor na výšku, takže se jich tam vejde i DESET. Na šířku se tam by vešly sotva TŘI , protože tam je dole pro jistotu ještě žebrání o zaregistrování se )
V čem ale spatřuju nesmyslnost celé té buzerace je, že (
POTÉ co odkliknu Povolit všechny nebo některé):
-je pak uplně jedno že mám předtím zakázané cookies
v prohlížeči (pro jistotu zkoušené i
poté, co jsem cookies zakázal )
-taky je jedno že mám zablokovaný request ||facebook.com/cookie/consent/ (ano, tento XMLHttpRequest se načítá až po odkliknutí)
(
neřeším, to, že takovýhle setup bude to okýnko zobrazovat při každém reloadu,
ale že , k čemu ta šaráda je, když stejně
defacto technicky cookies jsou nepovolené, ale
debilní tlačítko zmáčknout musím)
Samozřejmě, pokud mám povolené cookies
v prolížeči.
(Původně jsem si tohoto nevšiml, jelikož všechny tyhle dementní lišty blokuju a na facebooku to není vyjímkou, tam tedy jen přes css) takže jsem nevěděl, že facebook neustále somruje consenty
Tedy abych to to zdůraznil, nejde mi o polofunkčnost danou technickými věcmi (že bez cookies by jakože nešly načíst další posty, navíc se ani k facebooku nedostane informace, že jsem si ty cookie povolil), ale že bez jalového kliknutí na tlačítko se prostě nenačtou.
Tak mě napadá, existuje nějaký userscript, který by toto řešil? jako by spustil event kliknutí na tlačítko bez samotných posílání cookies... samozřejmě jsem i zkoušel popup odstranit z DOMu.
Vrtat se se javascriptech facebooku bylo nesnesitelné už v roce 2013,...
A samozřejmě pokud, to není jasné, ty posty se nanačtou ani bez těch mých zákazů cookie + xmlrequestu