facebook nezobrazí více příspěvků bez "potvrzení cookies"

Nevíte, proč facebook zase utáhnul šrouby? Jde o www.facebook.com/JmenoProfiluStranky(/posts) v běžném prohlížeči. Dáno je, že já tam zaregistravaný nejsem. Prostě se chci podívat na "stránky" nějakého profilu (organizace, "úřad" města) a přirozeně mi nestačí vidět jediný poslední příspěvek.

Jde o to, že dokud neodkliknu v otravném popupu souhlasím s cookies, tak se mi další posty nenačtou. (mám monitor na výšku, takže  se jich tam vejde i DESET. Na šířku se tam by vešly sotva TŘI , protože tam je dole pro jistotu ještě žebrání o zaregistrování se )

V čem ale spatřuju nesmyslnost celé té buzerace je, že ( POTÉ  co odkliknu Povolit všechny nebo některé):
-je pak  uplně jedno že mám předtím  zakázané cookies  v prohlížeči (pro jistotu zkoušené i poté, co jsem cookies zakázal )
-taky je jedno že mám zablokovaný request ||facebook.com/cookie/consent/ (ano, tento XMLHttpRequest se načítá až po odkliknutí)
(neřeším, to, že takovýhle setup bude to okýnko zobrazovat při každém reloadu,  ale že , k čemu ta šaráda je,  když stejně defacto technicky cookies jsou nepovolené, ale debilní tlačítko zmáčknout musím)

Samozřejmě, pokud mám povolené cookies v prolížeči.

(Původně jsem si tohoto nevšiml, jelikož všechny tyhle dementní lišty blokuju a na facebooku to není vyjímkou,  tam tedy jen přes css) takže jsem nevěděl, že facebook neustále somruje consenty

Tedy abych to to zdůraznil, nejde mi o polofunkčnost danou technickými věcmi (že bez cookies by jakože nešly načíst další posty, navíc se ani k facebooku nedostane informace, že jsem si ty cookie povolil), ale že bez  jalového kliknutí na tlačítko se prostě nenačtou.

Tak mě napadá, existuje nějaký userscript, který by toto řešil? jako by spustil event kliknutí na tlačítko bez samotných posílání cookies... samozřejmě jsem i zkoušel popup odstranit z DOMu.
Vrtat se se javascriptech facebooku bylo nesnesitelné už v roce 2013,...

A samozřejmě pokud, to není jasné, ty posty se nanačtou ani bez těch mých zákazů cookie + xmlrequestu
« Poslední změna: 02. 04. 2023, 11:15:18 od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ »

RDa

• 3 067
    • Zobrazit profil
Re:facebook nezobrazí více příspěvků bez "potvrzení cookies"
« Odpověď #1 kdy: 02. 04. 2023, 11:32:48 »
Ja nevim co si stezujes, kdyz to nepouzivas tak jak to tvurce webu stvoril.

Je to jako kdyby sis nasedl do taxika, ale pozadal o strpeni, nez zujes obuti kol a pak na discich se snazil jezdit po dalnici a strasne se jako divil, ze ten taxik jede podivne a ne podle tveho ocekavani.

Re:facebook porušuje GDPR , nemá možnost NEPOVOLIT cookie
« Odpověď #2 kdy: 02. 04. 2023, 12:44:35 »
Ja nevim co si stezujes, kdyz to nepouzivas tak jak to tvurce webu stvoril.
Ale vždyť to píšu a zdůrazňoval jsem,  že to nefunguje ani když ty dvě blokace  (cookies a jeden request )jsou vyřazené.
A hlavní smysl dotazu nebyl na technickou stránku, ale proč to takhle zhnusili, že se hned neukáže zbytek příspěvků , ale podmiňuje  to kliknutím na  povolení(m) cookies . Dřív to takhle dementní nebylo. Platí to pro všechny verze webu  : m. , www.
To doplnění (což jsem nečekal že způsobí zmatení) tam bylo jen pro dokreslení, že to vlastně je absurdní a nedává smysl a je to jen jalové klikání na okénko pro efekt.

A mimochodem, facebook porušuje GDPR, není tam možnost nepovolit cookies, ani zavřít dialog.  !!!! To je na pokutu !!! Kam si stěžovat !?
A to, že diskriminuje občany , kteří nepovolí cookies je jasné snad - to jsem mimojiné dokázal - nejen že předtím než se povolí cookies zmáčkne čudl "Povolit" ,  se zbytek postů nenačte, ale on ani ten dialog nejde normálně (uživatelsky) zavřít

všechny tyhle problémy se táhnou od té změny na "moderní skin"
« Poslední změna: 02. 04. 2023, 12:47:19 od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ »

Tonda

• 694
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 02. 04. 2023, 13:13:18 »
Co je tohle za klauna? exkalibr má nový nick?
BTW odmítnout to můžeš, zavřením okna prohlížeče.

« Odpověď #4 kdy: 02. 04. 2023, 14:53:23 »
Co je tohle za klauna? exkalibr má nový nick?
BTW odmítnout to můžeš, zavřením okna prohlížeče.
Mám řečnickou otázku, pochopil jsi podstatu dotazu¿