Blokování vašich recenzí na Heurece

Blokování vašich recenzí na Heurece
« kdy: 02. 04. 2026, 20:38:44 »
Stalo se vám už někdy, že vám na Heurece nezveřejnili negativní recenze produktů, ale pozitivní ano?

Dám příklad - koupil jsem si za stovku jakési umělé sladidlo z rostliny Stevie, které mělo na Heurece dobré hodnocení. Po nákupu zjistím, že je to složeno z 99% fruktozy a jen 1% stevie, tedy vám za 100,- Kč prodávají takřka obyčejný cukr.

Čistá fruktźoza je tzv. fruktózovy sirup, tedy levnější varianta obyčejného cukru - vic Coca Cola a další produktu, u kterých si spotřebitelé stěžují, že to tam začali v posledních letech dávat

A tak napíšu negativní recenzi, kde to vysvětlím, a dám tomu produktu jen půl hvězdy.

Výše uvedené je typový příklad proč a jak píšu negativní recenze na nějaké produkty. Teď jsem však zjistil, že Heureka mi je nezveřejňuje a místo toho zveřejní jen ty pozitivní. Navíc nikde vás na to ani neupozorní.

Máte podobnou zkušenost?

« Poslední změna: 02. 04. 2026, 20:40:38 od registrovany123 »
Od roku 2005 se zabývám SW Vývojem, načež od roku 2015 je to i mé povolání. Specializuji se na Javu, a v posledních letech i na Python a intranetové aplikace v Reactu. Delám v AWS Cloudu.

Re:Blokování vašich recenzí na Heurece
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 09:00:56 »
mě to přijde jako vysloveně podvodné jednání a zcela ekvivalentní přístupu Facebooku a Twitteru k podvodným inzerátům, ze kterých mají finanční prospěch a nedávno za to dostali v USA mnohamiliardový flastr. nemazal bych se s tím a s vytištěnou dokumentací bych na nejbližším MOP prostě podal trestní oznámení pro podvod jak na distibutora, tak na Heureku.

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 11:07:41 »
...

Blbost, nemá smysl to vůbec řešit. Webové stránky resp. portály a je irelevatní jaký předmět činnosti mají (např. dezinformační idnes, novinky, či eshopy, portály recenzí,  atd.. ) či i zde root(neboť i zde došlo k dost vysoké cenzuře viz 2022+ ) nemají povinnost "příspěvek zveřejnit". Hájí se tím, že oni jako vlastníci mají právo rozhodovat co bude na "jejich webu" zveřejněno.  A to z toho důvodu, že zveřejnění "příspěvků" které mohou být v rozporu s legislativou(např. popírání holokaustu) je činí i nepřímo odpovědnými.

Právo na svobodu projevu či názor na webu není ústavou v ČR či v EU garantováno.

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 12:02:15 »
Tak to že není nějaké právo garantováno, protože je to web, je samozřejmě nesmysl, Heureka by šla nahlásit kvůli klamání spotřebitele. Otázka je, jestli by se z toho nevylhali, ale vzhledem k tomu že pozitivní recenze mi zveřejňují, ale negativní ne, tak nevím jak by se z toho dalo vykroutit.

iDnes je tady nejméně dezinformační web, ač není ideální.
Od roku 2005 se zabývám SW Vývojem, načež od roku 2015 je to i mé povolání. Specializuji se na Javu, a v posledních letech i na Python a intranetové aplikace v Reactu. Delám v AWS Cloudu.

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 18:30:39 »
Právo na svobodu projevu či názor na webu není ústavou v ČR či v EU garantováno.
Jako mnozí si pletete právo a svobodu něco nějak činit. Můžete se projevovat jak chcete. Ale to neznamená, že vám to má někdo povinnost zveřejnit. To je celé. Když pošlu jakýkoliv článek do papírových novin, taky celkem nepřekvapivě nemají povinnost ho zveřejnit. A nikoho to neuráží nikde na světě už asi sto padesát let. Ovšem na pětadvacet let existujícím internetu pořád někdo někde ječí...

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 19:04:16 »
Máte podobnou zkušenost?

Mám zkušenost s doslova stalkingem od prodejce na Allegru po negativní recenzi (zoufalci potřebovali tři pokusy na to, aby se naučili počítat do pěti - z objednaných pěti kusů poslali nejdřív tři, pak další jeden a hned napotřetí dorazil asi po 14 dnech ten poslední...  ::)

Jinak k původnímu problému - tady vyřešíš prd, zkus SZPI.