Mám problém s tím přechodem, resp. vízi. Samozřejmě zkouším několik paralelních cest (hledání klasické práce, firma tam a teď jsem narazil na potenciální zdroj peněz, takže možná zkusím business úplně v jiném oboru), ale přijde mi, že narážím stále na nějakou skleněnou zeď - protože to vypadá, že chtít jít kamkoliv jinam, takový problém to nebude. Zvažuji i pokus o získání O1 visa, akorát by mě to stálo min. dva roky aktivit v akademické sféře a publikování (nejsem si ale jist efektivitou takového kroku).
Kde na Floridě? Část dobře znám a pravidelně tam trávíme čas.
Jeden z mých problémů je, že nejcennější část mojí kvalifikace je spojená typicky s armárními aplikacemi (ještě jsem neviděl v US místo bez prověrek, v ČR jsem se jim několikrát vyloženě vyhnul).
Přijde mi, že vše je o správných kontaktech, otázka je, jak k nim (zkouším kde co, docela dobrou odezvu měl např. hackovací článek na linkedinu).
Zároveň se snažím kvalifikaci rozšiřovat a zvyšovat - teď jsem freelancer, projekty neberu podle peněz, ale podle toho, zda mě někam posouvají (což mě vždycky vytrestá, ale funguje to). Počítám s tím, že začátek bude dost náročný a akumuluji peníze. Představu o prostředí (hlavně tedy jih) mám, jak já tek žena (na zhodnocení její kvalifikace se pracuje také) jsme tam nějaký čas strávili, dítě dávali do školky atd....
Byl by možný nějaký privání kontakt?