Ahoj nikdy jsem wireguard s keepalivem na smartphonu neprovozoval,ale zkusil jsem to,pouze jsem si v konfiguraci appky vyplnil nenulový keepalive a uvidil co se bude dít. Ale jak čtu dotaz, kouká z toho na mě jedna věc, sice zmiňuješ wireguard x krát, ale prakticky chceš využít nějakou appku co poslouchá, (něco v terminálu, minimalistické nc -L -p 80 ) nebo přímo nějakou appku
a tím se projeví rozdíl mezi ping a tcp connect = to je má teorie . tím se určí jestli je problém jen s zmraženou appkou nebo "appkou wireguardu"=nejde ani ping
Mé body k tomu:
v čem je problém, v jaké appce? nebo ani ping nejde?
jsi na ipv4 či ipv6? nebo nějaké další tunely ?
mě to jde - - velice podobný konfig, LTE, IPv4, lineage (to fakt už je verze 22???)
beží wireguard v režimu root nebo userspace (volba v nastavení)
pravidelný ping 200ms (díky pomalýmu master serveru)
první ping po delší době 500ms
případně sada pingů 2700ms, 1700ms, 122ms,155m,166ms.
... jednou v testování se mi stalo, že telefon neodpovídal ani na ping ani na primitivní TCP "echo".
Problém je někde v konfigu lineage os, je tam víc úrovní wake lock, teď to asi nedokážu dohledat a jsou to různá doze a co hůř , ty timeouty běží i k půl hodině, (to znamená, že až po půl hodině nejpozději od zhasnutí se projeví, že appka odumře)
Asi 15 minut jsem di dal práci a hledal, jak jsem to nastavoval, není to soubor, ale mění se to příkazem:
https://gitlab.com/LineageOS/issues/android/-/issues/3431 adb shell dumpsys deviceidle whitelist +com.android.messaging
adb shell dumpsys deviceidle whitelist +com.android.phone ...
NIcméně zkusil bych jednodušší test nejdřív,před editycí sys souborů
- wake lock v termuxu - přesně tak se chová skript v termuxu- zhasne obrazovka, skript se uspí bez wake locku
- najít :wireguard (+ aplikace)- Info oaplikaci - využití baterie -2. položka optimalizace baterie, pokusit se zmenit z Optimalizovanáno na neoptimalizováno (provedení v ui je tristní - místo přepínače vyjede seznam všech appek, nahoře vyber optimalizovanáno- přepni na neoptimalizované, v seznamu vyber wireguard a appku a dej neopotimalizovat), tím pádem první položka Omezit využití zšedne.
PS: pokud má android appka, která naslouchat na portu, být špuštěna, zobrazí se nějaký dialog povolení oprávnění??? Neidky v android os jsem neviděl přes dlouhý seznám oprávnění něco jako povolit poslech na portu xyz.