Obchodním sdělením ÚOOÚ

Obchodním sdělením ÚOOÚ
« kdy: 08. 02. 2025, 11:09:28 »
Mate někdo zkušenosti s obchodním sdělením u ÚOOÚ? Zajímá mě, jaka je lhůta pro vydaní rozhodnuti, vyrozumění apod.
Mam tam stížnost už půl ruku 🤦. Přijde mi to divné.
Dik.

McFly

• 610
    • Zobrazit profil
Re:Obchodním sdělením ÚOOÚ
« Odpověď #1 kdy: 08. 02. 2025, 11:21:40 »
Myslím, že to klidně může trvat i dále než jen 6 měsíců. Ale je to dávno, co jsem naposledy nějakého šmejda nahlašoval ÚOOÚ. Naposledy kvůli nevyžádaným obch. sdělením přes SMS. Tehdy se subjekt bránil, že nějaký potenciální klient zadal na webu špatně telefonní číslo a zrovna se trefil do mého čísla, že jo...

« Odpověď #2 kdy: 08. 02. 2025, 11:33:29 »
Mate někdo zkušenosti s obchodním sdělením u ÚOOÚ?

Mnoho. Ušetři si příště čas a kašli na to. "Funkčnost" trafiky jménem ÚOOÚ je dlouhodobě absolutní katastrofa.

« Odpověď #3 kdy: 08. 02. 2025, 14:18:06 »
Mate někdo zkušenosti s obchodním sdělením u ÚOOÚ?

Ušetři si příště čas a kašli na to.

Rad bych, ale v tomto připadne, byla to jediná cesta. Nechtěli jinak rozumět.

mhepp

• 180
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 08. 02. 2025, 14:25:00 »
Co takhle nadřízenému orgánu podat žádost s opatřením proti nečinnosti?

« Odpověď #5 kdy: 08. 02. 2025, 17:28:41 »

Jako k předsedovi, jo? Noo, to bude určitě efektivní.  ;D

« Odpověď #6 kdy: 08. 02. 2025, 19:43:06 »

Mam pocit, že to nepomůže. V takovém připadne raději někam do EU. Aspoň bude vic šancí. 

« Odpověď #7 kdy: 09. 02. 2025, 13:15:24 »
Možná nepomůže, ale je to předstupeň k nečinnostní žalobě, která už určitě ledy pohne.

« Odpověď #8 kdy: 10. 02. 2025, 07:55:25 »
Pro zajímavost mám zkušenost s holandským ÚOOÚ. TomTom totiž dělá úplně přesně totéž co Seznam, tzn po zrušení účtu osobní údaje nemaže, a vesele dál posílá obchodní sdělení a osobní údaje si i nadále drží.
Podání na PDF formulář který má výhradně vlámskou podobu (ale Chrome ho promptně přeloží), znění samotného oznámení může být vlámsky nebo anglicky.
Po měsíci dorazí mail, že z důvodu zahlcení si lhůtu ze 30 dní prodloužili o dalších 90, po cca 60 dnech od avíza přišel v pátek večer papírovej dopis, kterej jsem ještě neměl náladu otevřít.

« Odpověď #9 kdy: 11. 02. 2025, 19:39:44 »
Tak jsem to dneska otevřel, a naprostá byrokratická klasika. Formalistickej alibismus, výmluvy proč nic nedělat, a závěr "můžeš si za to sám, oni nic nepokazili, nevotravuj". A jako adresu pro eventuální podání rozkladu dali mail NA DOMÉNĚ TOMTOMU, kterej jen vrací autoreply s odkazem vedoucím na naprosto generickej FAQ. To všechno pouze na papíře, ve vlámštině.
Tak už mám rozklad dopsanej, je tam asi 20 bodů co ignorovali, v čem přímo nepokrytě lžou, co nedoložili, na co se vykašlali, a o kolik přešvihli zákonnou lhůtu. S tím že to posílám nejen zpátky, ale i v kopii s dodejkou celýmu vedení úřadu (a pěkně jsem jim je tam vyjmenoval), a že pokud do JEJICH zákonem stanovených 30 dnů nedostanu do posledního bodu vyporádaný námitky a doloženej postup šetření včetně seznamu technickejch podkladů od TomTomu, a to celý v angličtině (na což všechno mám nárok), eskaluju to na ÚOOÚ při EK jako podání proti samotnýmu úřadu s vyjmenováním všech zapojených osob, s tím že porušili svoje zákonný povinnosti.
Tak jsem zvědavej, jak se k tomu ti darmožrouti postaví. Zejtra to jde do obálek a na poštu.
« Poslední změna: 11. 02. 2025, 19:42:17 od Marek Staněk »

jjrsk

• 705
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 11. 02. 2025, 19:53:28 »
Postavej se k tomu tak, ze ti nejspis vubec neodpovedi ... easy.

« Odpověď #11 kdy: 12. 02. 2025, 07:25:31 »
To právě hodlám zjistit.

Ozi

« Odpověď #12 kdy: 13. 02. 2025, 08:36:20 »
Můj děda psal na starý kolena i prezidentovi Husákovi :-) :-) :-)

mhepp

• 180
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 13. 02. 2025, 09:23:48 »
To opatření proti nečinnosti je nutné podat, protože jinak to nelze hnát vejš.

Každopádně, úřad musí vyřídit do 30 dnů, jinak musí oznámit prodloužen lhůty.

« Odpověď #14 kdy: 13. 02. 2025, 13:12:43 »
To opatření proti nečinnosti je nutné podat, protože jinak to nelze hnát vejš.

Každopádně, úřad musí vyřídit do 30 dnů, jinak musí oznámit prodloužen lhůty.

Opatření proti nečinnosti je na místě dále tam, kde správní orgán nezahájil řízení ve lhůtě 30 dnů.
Jenže úřad zahájil řízeni. Na stránkách stav stížnosti je "zahájena kontrola" a nemění se už 4 měs. Předtím bylo "analýza" a po 2 měs. se změnilo.