Jinak ano rozhodně se dá v IT vydělat tolik, ale už to chce jistý metody. Jeden můj bývalý kolega mi řekl že dělá 2 zakázky najednou a firma mu to toleruje. Dosahuje tak skoro 400k měsíčně v praze, nějací známí od něj to samé dělají v Británii. Já o tom taky přemýšlím, člověk se samozřejmě bojí ale prý ten kurz i s tímhle pomáhá a vysvětluje jak to funguje v praxi, nemluvě o tom že tam mají i bližší komunitu takových lidí.
Jak to myslíte s těmi 2 zakázkami naráz? Jakože za jednu osmičkovou šichtu (5-6h píšete kus dál) buším kód pro dva klienty a fakturuji 2x? To je nejen nízká kvalita, ale i je to nemorální. Pochopitelně se bojíte, protože k vám šeptá svědomí...
Tak nazývejme věci pravými názvy a ne eufemismy:
Jinak ano rozhodně se dá v IT vydělat tolik, ale už to chce jistý podvodné metody. Jeden můj bývalý kolega mi řekl že dělá 2 zakázky najednou a firma mu to toleruje (firma čili majitel nebo šéf?). Dosahuje tak skoro 400k měsíčně v praze, nějací známí od něj to samé dělají v Británii. Já o tom taky přemýšlím, člověk se samozřejmě bojí ale prý ten kurz i s tímhle těmihle nezákonými lumpárnami pomáhá a vysvětluje jak to funguje v praxi u několika málo jedinců, nemluvě o tom že tam mají i bližší komunitu takových lidí.Komunita- společenství lidí se stejným zájmem. Sdílení zkušeností... Čau Karle, tak co, kolik si dneska poslal faktur za 6ku h. v práci... juj...
Ale jinak zase OT- tazatel se ptal na rychlé posunutí se v IT. Ne na šmelinu.
Za mě k tématu:
Jako začínající (mladý člověk) v IT oboru můžete nabídnout zápal (svěží vítr) a znalost knihovny XYZ. Smysl mi dává co řekli předřečníci - s AI vygenerovat portfolio na GitHubu. Pokud tedy jdete cestou programování... To je taky otázka, jestli to jdete dělat pro peníze nebo vás to tam táhne... Najděte si nějakou oblast, kterou chcete zkoumat a tu rozvíjejte. Kurzy, knihy (pouze anglické), video lekce. V dnešní době je materiálů všude plno. Vyplatí se placený kurz? Jo i ne. To co říkáte 50k je určite fajn čerpat (dotace EU, ne od státu pokud vím), ale žádný kurz člověka nevybuduje,
pokud on sám nechce. Takže zápal a dřina na sobě...
Co hraje pro vás- máte spoustu času. Dokud není rodina, stihněte co nejvíc, potom už se zájmy budou točit kolem rodiny a už toho moc nestihnete. Chce to mít pevnou rutinu, věnovat x hodin denně učení. Mít klid na učení, zkoušení. Nerozptylovat se (hudba, bordel po místnosti- zvážit studovnu, cowork). X minut makat, Y minut pauza a zase, tak furt dokola... Myslím si, že zápal a tyto vhodné metody je víc než nějaký sharp kurz... (i než 10 kurzů)
Ale opět platí- mám jasno ve své životní cestě. Makat takhle se zápelem jde jen pokud víte, že toto chcete dělat velkou část života. Pokud váháte, tak raději nejdřív prozkoumejte, co chcete dělat. Peníze taky nejsou všechno. Například manželka může jednou vydělávat zajímavé peníze, tak chlap může mít hůř placenou práci(*) a vrtat se v hobby projektu...
*- zde je myšleno ne nutně hůř k manželce placenou (ale i to lze, pryč je doba: muž - živitel rodiny), ale nejít jen po jobech, kde je maximální výdělek