Jako vtip docela dobrý. Jenže tohle není o tom, že externista naúčtuje jako odpracované i vaření kafe, nýbrž o tom, že se připojí, spojení nechá viset, a velké desítky procent času nedělá buť nic, nebo melouch pro někoho jiného, a zadavatele tak okrádá ve velkém.
A někomu, kdo si zadání TAKHLE, jak jste předvedl, svévolně ohne takže výsledek jde úplně proti němu, bych nesvěřil nejen výrobu tříkolky, ba ani její řízení, ale ani její umytí.
Jistě. Takže vy vymyslíte nesmyslný příklad ze skutečného života, já vám napíši, že v mém životě se nic takového neděje. Vy zareagujete agresí. Slušně vám odpovím a vy zareagujete další agresí. Se stejně nesmyslnou logikou: vy musíte být snem každého týmu, skutečně 
Tak tohle už k zasmání není.
Jednou provždy: zájem zadavatele mít přehled o skutečně odvedené práci je, zejména ve vztahu k fakturaci, zcela legitimní.
Mě ani nikoho dalšího nemusí zajímat (a troufnu si tvrdit že ani nezajímá), že vy konkrétně to neděláte. To je VÁŠ zcela osobní problém, a pokud neřešíte jestli VÁS OSOBNĚ nějaký dodavatel okrade, je to jen a pouze VÁŠ boj. Pokud ale kontrolu dodavatelů neprovádíte jako zaměstnanec, je to problém zaměstnavatele, a pak bych doporučil praktikovat nějakou hodně silnou víru, nejlépe s prokázaným účinkem do reality, a usilovně se modlit, abyste si s tou důvěrou k dodavatelům neskočil s rozběhem na hrábě. Protože to v takovém případě patří k vašim pracovním povinnostem a nesete odpovědnost za způsobenou škodu. Chápu, že to může být překvapivá novinka.
Samozřejmě je rozdíl, jestli je plnění nasmlouváno úkolově nebo hodinově. U úkolového nemá moc smysl hodiny řešit, protože nejsou pro splnění relevantní jinak, než z hlediska dodržení termínů. Ale u dodávek zejména služeb, kde se platí právě hodiny, je poměr skutečně odvedeného a fakturovaného objemu práce důležitý. Přiznávám, že mě docela překvapilo a zaujalo, že může existovat někdo, kdo to nechápe nebo odmítá vzít na vědomí. On je totiž dost rozdíl, když mi za stejný objem práce někdo vyfakturuje 10 MD nebo 1000 MD (což se velmi snadno může stát, pokud potřebuju zadat práci z oboru, o kterém nevím vůbec nic; práci ve vlastním oboru přece nebudu potřebovat zadávat, pokud na ni mám vlastní kapacitu, že?). Ale jestli VY nad tím mávnete rukou, můžu jen popřát hodně štěstí a dobrou zábavu.
A co se týče té domnělé agrese. Já dal ilustrativní příklad, vy jste se k jeho řešení a komentování postavil jako šlompák, a já odvedený "pracovní" výkon a děsivou omezenost uvažování pouze okomentoval.