qw84: parada, takze ty jsi mel Giganet, to vypada ze po Metronetu vedi co delaj a ze technicky by slo s nima +- neco resit
K Metronetu jsem sel prave od 365internet, ze vedeli co a jak, hned se poptali a dokazali mi vyjednat ten vyssi profil. 365internet hral jak to umi, ale nedokazal to, jen objednaval dokola vyjezdy od Cetinu i kdyz jsem vedel a tusil ze to jde.
"zkoušeli tu rychlost na profilu 35b" -
Jsi snedl vtipnou kasi?
Jasne ze se to nezkouselo.
Oni i Cetin to koukne na dalku, nekde u nich a posoudi. Viz muj pribeh s bondingem. Automaticky to koncilo vzdy, ze mam jen 1x drat, kdyz mas 1x drat, je ti na nic Terminator a co porad resim?
Jsem nevedel, to ti nikdo nerekne (zjistis to leda nahodne z for a diskuzi, protoze ani technik to nevi), ze driv do starych domu jako je v centru Prahy, se zavadeli 2x kroucene linky, ty ze jsou vetsinou pod omitkou v dome. Neni mozne abys sam tahal kabel, jak ti casto poradi nekdo v diskuzi, ktery karkuluje ze asi bydlis ve vlastnim dome.
Navic u vsech domu, casto to vlastni jeden nebo dva majitele, mas skrin a do te skrine nema pristup majitel ale jen Cetin.
Jenze operator jako treba je 365internet, tam nikdo nevi ze musi mit nekdo klic, aby logicky skrin otevrel pro zapojeni dratu.
Drat kdyz vis ty informace, jako zakaznik mas sanci na to tlacit. Pokud to nevis, mas smulu. Technik prijede, koukne a rovnou to cele shodi, rekne ze to nejde.
Proto je i dulezita ta firma, pokud Metronet vedel ty veci, byl schopen napsat do Cetinu a vedel co jim napsat, aby rekli, dobre zakaznik si to zaplati treba za 250Mb/s ale musi pocitat ze mu dame zatim jen 157Mb/s.
To zadny T-Mobil / O2 neudela.
Proto to resim a pripadne bych presel, kde to zase umi a zaroven to nepokazi. Vi co tam jim napsat aby odpovedeli.
Vektoring by byl fajn, zkousel jsem zatlacit primo na Cetin pres FB, ale jak uz jsem napsal, napsali ze to neni a neodepsali proc ten Vektoring nechteji zkusit
Me osobne by to zajmalo, klidne bych to rad zkusil.
Doufam jedine pokud rozjedou bonding 35b profilu, ze pak bych mohl znovu se ozvat, ze mam router a ze me muzou bondovat. Hadam ale ze to by bylo reseni tak na 2 - 3 roky nez byse to uspesne rozjelo.
Me ted tesi ze mam konecne vyssi upload, 55Mb/s je uz prijatelne a citelnejsi je i ten download i kdyz se to nezda tak 100 vs 157Mb/s jsem poznal.
Nechci pak skoncit v bode, ze me nova firma, bude tvrdit ze na webu je 250/25 a ze to nemuzu mit, protoze to tam neni.
Metronet tam napr mel ze na adrese muzu mit jen 100/20, ale neresil to a nechal si to vysvetlit
Zatim ale pro zajmavost ctu:
Co jako zákazníci Metronetu získáváte hned?
Stejný nebo lepší internet. Současná rychlost internetového připojení zůstává beze změny. Ověřte si ale, zda na vaší adrese nenabízíme teď vyšší rychlost. Zákazníci na mikrovlnné síti se můžou brzy těšit na symetrickou rychlost internetu (tzn. stejná rychlost stahování i odesílání).Co získáte ve chvíli, až se vaše smlouva převede pod Dragon Internet?
Internet za stejných cenových podmínek. Pokud se rozhodnete zachovat stejnou rychlost internetu, cena za službu vám zůstane stejná, jako jste měli u Metronetu.
V průběhu podzimu vás budeme kontaktovat, abychom uzavřeli novou smlouvu už se společností Dragon Internet.Tak to je super, ipv6 by teda meli ponechat, kdyz to umel Metronet, ipv4 taky a cena stejna. Pokud by lidem nedali do 700czk mesicne toto, nejednalo byse o stejnou cenu a sluzbu v pripadne xDSL 250/50
Zajma me jak to u nich bude zda mesicni platba vs rocni platba.