Bankovní systémy Unicredit Bank CZ

Jirsákův insolv. správce

Bankovní systémy Unicredit Bank CZ
« kdy: 15. 10. 2017, 20:49:18 »
Je tu nějaký insider? Jak se  tenhle majstrštyk povede? Koho na to proboha najali? Nějaké info o tom super novém systému? Dá se to vůbec dát nějak rozumně dohromady? (Deset den staré zálohy jsou samozřejmě v tomhle případě zcela k hovnu[/url].) A co na to Jan Tleskač?

mon

Re:Bankovní systémy Unicredit Bank CZ
« Odpověď #1 kdy: 15. 10. 2017, 21:30:50 »
Viem, ze sa migrovalo a menilo vela systemov naraz. Malo to aj nieco so zlucenim unicredit sk do unicredit cz. Systemy su vela dodavatelov. Tiez sa na to dlho pripravovali (dva roky tusim) a robili vseliake test migracie. Ale hold, asi sa nieco posralo tak, ako sa vzdy nieco posiere pri takej velkej zmene.

SB

« Odpověď #2 kdy: 16. 10. 2017, 08:29:57 »
Z uvedeného odkazu není zřejmé, že by se jednalo o nějakou tragédii.
Na druhé straně: Co jsem z Unikredit odcházel, získal jsem dojem, že tam mají kromobyčejně kvalitní bordel a že tato banka je vnitřně v rozkladu. Jejich mazané produkty jsou taky paráda. Takže za mě sebrat prachy a valit.

Jirsákův insolv. správce

« Odpověď #3 kdy: 16. 10. 2017, 13:22:16 »

To si musíš přečíst diskusi...

Ondrej

« Odpověď #4 kdy: 16. 10. 2017, 18:16:14 »
njn java korporat co cekat...

SB

« Odpověď #5 kdy: 17. 10. 2017, 14:58:13 »

To si musíš přečíst diskusi...

Ajo, tak to soráč květináč, diskusi jsem neviděl, na stránkách podobných sraček mám zablokováno, co jde.

David1234

« Odpověď #6 kdy: 17. 10. 2017, 15:49:20 »
Jako hustý. Četl jsem o tom v novinách, ale že je to až takovej průser jsem nečekal.

Jirsákův insolv. správce

« Odpověď #7 kdy: 18. 10. 2017, 09:39:37 »

Well done!  ;D :o :P :D :-*

SB

« Odpověď #8 kdy: 18. 10. 2017, 16:13:51 »
Tak to je hukot... Ještě že už jsem odtud v pr-deli.
Mimochodem k tomu mému odchodu: Přestože sami uvádějí v podmínkách k produktům, že po jejich zrušení je klient písemně obeznámen o ukončení (to by měla být samozřejmost), když jsem to pracovnici při ukončování zmínil, podívala se na mě s výrazem něco mezi údivem a omluvou a povídá: "Nic vám nepřijde, sice je to tu psané, ale banka to posílá zcela vyjímečně." Takže jsem si musel vyjednat alespoň nějaký papír s jejich potvrzením o ukončení všech závazků a osobně si pro něj dojít. Samotné rušení účtu trvalo snad měsíc.
Ještě že ten papír mám. Sice by se mi mohl na mém samoobnoveném účtu objevit třeba milion, ale také mínus milion, tak to radši nic.
Mimochodem II: Jak zvládají ochranu osobních údajů?

PetrM

« Odpověď #9 kdy: 18. 10. 2017, 19:54:07 »
Nojo, nudložraví mafiáni... Klika, že jsem je před čtyřma rokama poslal k šípku. Tehdy sice prachy na účtu seděly, ale jejich systém byl na kopanec do tlamy s rozběhem.

Navíc mě neskutečně vytáčelo jejich "účet zadarmo, ale kupte si balík 200 ověřovacích SMS" a co přihlášení, to jedna SMS, co změna trvaláku, to jedna SMS, co převod, to jedna SMS... A ve výsledku to vycházelo hůř jak Česká Škubatelna, kterou jsem při porovnání poplatků měl za etalon nenažranosti...

xaz

« Odpověď #10 kdy: 18. 10. 2017, 21:24:13 »
A ten problem je len v Cesku alebo aj na Slovensku ?
... lebo co ja viem tak vyvoj IT t.j. UBIS je spolocny, alebo nejako prepojeny ...

Tu na slovensku lakali zakaznikov na:
  • vedenie uctu zdarma
  • vyber z bankomatov celosvetovo tiez zadarmo
  • ... a jeden cas davali pri vytvoreni uctu aj tablet
.. vazne som rozmyslal, ze k nim zo svojej banky - ktora ma zdiera dost vysokymi poplatkami - prejdem ...
ale ked teraz citam tuto story, tak radsej si za vedenie uctu tych par eur zaplatim, ako musiset riesit toto.

Co sa tyka IT tak tam maju veci beziace na IBM iSeries. Mozno migrovali prave z tejto stabilnej platformy odladeny 20+ rokov beziaci soft (napisany v RPG) na nejake za 1-2 roky studentami zbuchane pofiderne aplikacie (Java, .NET) beziace niekde na PC. Ak je to tak, tak to je dobre ako odstrasujuci pripad.

balki

« Odpověď #11 kdy: 18. 10. 2017, 22:31:52 »
A ten problem je len v Cesku alebo aj na Slovensku ?
... lebo co ja viem tak vyvoj IT t.j. UBIS je spolocny, alebo nejako prepojeny ...

Tu na slovensku lakali zakaznikov na:
  • vedenie uctu zdarma
  • vyber z bankomatov celosvetovo tiez zadarmo
  • ... a jeden cas davali pri vytvoreni uctu aj tablet
.. vazne som rozmyslal, ze k nim zo svojej banky - ktora ma zdiera dost vysokymi poplatkami - prejdem ...
ale ked teraz citam tuto story, tak radsej si za vedenie uctu tych par eur zaplatim, ako musiset riesit toto.

Co sa tyka IT tak tam maju veci beziace na IBM iSeries. Mozno migrovali prave z tejto stabilnej platformy odladeny 20+ rokov beziaci soft (napisany v RPG) na nejake za 1-2 roky studentami zbuchane pofiderne aplikacie (Java, .NET) beziace niekde na PC. Ak je to tak, tak to je dobre ako odstrasujuci pripad.

Skor by som povedal, ze v tom dinosauriom systeme na predpotopnej architekture bol taky bordel, ze migracia bola pain in the ass.  A tipujem, ze posledny developer toho statreho systemu uz 5 rokov odpociva na cintorine  a to ho este 15 rokov drzali na hadickach, aby prezil. Dokumentacia stareho systemu bola tipujem, ze  veskera zadna a datovy model zle navrhnuty a v datach sa nachadzali rozne "hacky".  V konecnom dosledku sa im to imho oplati, lebo udrziavanie zmrdaneho systemu z cias studenej vojny je celkom nakladne. Uspesni vyvolavaci duchov su drahi.  Neverim tomu, ze by novy system bol horsi, alebo tak ...

Vela ludi si tie legacy systemy maluje strasne na ruzovo. To je nieco ako adoracia komunistov, podobny nesvar.

Jirsákův bankéř

« Odpověď #12 kdy: 19. 10. 2017, 06:49:58 »
The best of UCB CZ:

j

« Odpověď #13 kdy: 19. 10. 2017, 09:58:32 »
Mimochodem k tomu mému odchodu: Přestože sami uvádějí v podmínkách k produktům, že po jejich zrušení je klient písemně obeznámen o ukončení...
RB ... 1/2 roku a slibovany info o ukonceni a vyrovnani pohledavek nikde ... bordel je vsude stejnej. Nejlepsi a nejbezpecnejsi je mit prachy pod polstarem.

balki

« Odpověď #14 kdy: 19. 10. 2017, 10:23:19 »
Mimochodem k tomu mému odchodu: Přestože sami uvádějí v podmínkách k produktům, že po jejich zrušení je klient písemně obeznámen o ukončení...
RB ... 1/2 roku a slibovany info o ukonceni a vyrovnani pohledavek nikde ... bordel je vsude stejnej. Nejlepsi a nejbezpecnejsi je mit prachy pod polstarem.

To ako ceske koruny pod vankusom ...