SK Telekom ONT + Unifi Express

SK Telekom ONT + Unifi Express
« kdy: 13. 01. 2025, 17:06:48 »
Ahojte,

chcem sa spytat, ci bude fungovat bridge mod na Telekom ONT a za to zapojeny Unifi Express s PPPoE? Ma to niekto takto zapojene? Je to len na klasicku domacnost, cize bez torrentovania alebo pouzivania home servrov. Iba na pozeranie videi, filmov a streamu. Cca 10 klientov bude zapojenych ani to nie sucastne. TV je separatne / iny provider. Je nieco na co by som mal davat pozor? Internetove pripojenie je 500/100.

Diky za odpoved
Remedy

Re:SK Telekom ONT + Unifi Express
« Odpověď #1 kdy: 13. 01. 2025, 21:54:19 »
Telekom pouziva zatial PPPoE a ONT ti vedia nastavit do bridge (dokonca v bridge neplatis telekomu prenaom za zariadenie). Nepoznam Unifi Express, ale ked to vie PPPoE, tak to bude fungovat.

« Odpověď #2 kdy: 14. 01. 2025, 00:42:29 »
Potvrdzujem.
Ja to mam takto od zaciatku, co som v Telekome(asi 11 rokov). Ich ONT v bridge a za tym mam vlastny router s PPPoE. Bude ti tam fungovat cokolvek, co zvlada PPPoE(ja som tam mal zapojeny niekolko roznyhc routrov).
Minuly rok mi menili ONT za nove(nove uplne nie ale je to asi nieco, co ma este podporu, lebo stare este stale fungovalo) a vsetko stale bezi ako ma. Skoda, ze tym, co pouzivaju bridge nedavaju nejake jednoduche ONT. Teraz mam nejaky bazmek s wifi. Pricom existuju uplne jednoduche a male ONT, co skoro nic nezeru(aj Huawei ma nieco take).

« Odpověď #3 kdy: 14. 01. 2025, 10:43:25 »
Potvrdzujem.
Ja to mam takto od zaciatku, co som v Telekome(asi 11 rokov). Ich ONT v bridge a za tym mam vlastny router s PPPoE. Bude ti tam fungovat cokolvek, co zvlada PPPoE(ja som tam mal zapojeny niekolko roznyhc routrov).
Minuly rok mi menili ONT za nove(nove uplne nie ale je to asi nieco, co ma este podporu, lebo stare este stale fungovalo) a vsetko stale bezi ako ma. Skoda, ze tym, co pouzivaju bridge nedavaju nejake jednoduche ONT. Teraz mam nejaky bazmek s wifi. Pricom existuju uplne jednoduche a male ONT, co skoro nic nezeru(aj Huawei ma nieco take).

Telekom ti vymenil ONT pravdepodobne za HUAWEI 8145v5.  Maju k dispozicii aj male ONT bez WiFi, urcene prave pre tych, co preferuju bridge mode - KAON PM1191. Pozor, je urcene len pre GPON siet ST. Nefunguje na sieti ZSD/SSD/VSD.

« Odpověď #4 kdy: 14. 01. 2025, 14:39:57 »

Telekom ti vymenil ONT pravdepodobne za HUAWEI 8145v5.  Maju k dispozicii aj male ONT bez WiFi, urcene prave pre tych, co preferuju bridge mode - KAON PM1191. Pozor, je urcene len pre GPON siet ST. Nefunguje na sieti ZSD/SSD/VSD.

Nie, dali mi HUAWEI 8245h. Trochu som sa zacudoval, ze mi dali nieco take, lebo to je nejaka obstarozna verzia nie prilis mladsia oproti mojmu povodnemu ONT.

Naozaj davaju KAON PM1191? Odkial mas to info? Mas nejake blizsie info? Mam kamosa, co robi v Telekome, tak by som sa ho spytal na to ale bolo by dobre mat aspon nieco aby som ho vedel naviest/aby to slo rychlejsie.
Co som pozeral, tak to je XGS-PON s 10Gbit etherentom(volitelne s 2.5Gbit). Nikde ziadne info ohladom Telekomu.