Na Window XP mi běží VM s linuxem. Z aplikace gnome-system-monitor se zdá, že musí být dostatek paměti. Gnome zabírá 150 MB. Pár desítek zabírá prohlížeč. Zkoušel jsem Firefox, ale ten furt krachoval.
Začalo to problémy že se mi furt restartoval FreeSpire 9/Ubuntu. Pak jsem odinstaloval compiz a fnt (ClamAV zůstává a asi půjde jako třetí na řadu pryč). Když jsem spustil LibreOffice a dokument libreoffice - obdoba .doc a k tomu FF, tak to "krachlo". Nejdříve moc pomalé. Pak se to restartovalo - jako linux. Zkusil Operu místo toho FF a openoffice, ten nenajel. free -h ukazuje tak ~250Mi (tj. MB?) volného místa v paměti. Ale jak říkám, v tom gnome-system-monitor nevidím stav kolik Opera zabírá celkem, nebo kolik zabírají všechny aplikace+Gnome. Nějaký příkaz k tomu abych obdržel ty součty a příkaz jak se dopátrat co tam zabírá tolik paměti? To je sice hezké, že vím, že je málo paměti, ale co to zabírá? Kdyby to bylo XP, tak se to jeví, že tam je něco navíc, co bud restartuje systém nebo žere paměť jak sviňa. I když v XP FF mi zabíral klidně i 1.2 GB. Ale na linuxu jsem viděl, že měl klidně 250MB. A zoom mi nešel přihlásit přes ten FF, asi z toho důvodu, a přes Operu šel. Zdá se tedy že Opera má nižší nároky na RAM.
Teď tedy kromě toho dotazu na paměť prosím o tip na program, co nebude moc náročný na paměť. Já potřebuju ten .rtf nebo .doc otevřít a zkopírovat část textu do textarea FF. To je celé.
A ještě dotaz, jestli existuje nějaký prohlížeč, který by měl minimální nároky na paměť, ale dokázal by pracovat s audiem, přehrávání, generování audia apod. Že bych ho nainstaloval místo FF, OP.