Skechers Slip-In alternativa

hknmtt

• 211
    • Zobrazit profil
Skechers Slip-In alternativa
« kdy: 25. 01. 2025, 13:30:48 »
Kedze sa tu riesia casto stolicky a ine veci mimo hw a sw, tak prihodim do tohto kutika nieco aj ja.

Bezne kupujem lacne letne/priedusne tenisky v ramci 10-20€(posledne roky kalenji v decathlone) ktore vydrzia rok, niekedy aj viac. Ale naposledy som kupil nejake Alpinestar, lebo moje bezne Kalenji sa nedali kupit nikde zrazu, a tam ta EVA podrazka dlho nevydrzala a pri chodzi som citil kazdy kamen. Tak som si povedal ze skusim nieco drahsie, pre zmenu.

Zvolil som Skechers Max Cushioning Premier 2.0 na eshope e-obuv(maju celoeuropske posobenie). Su to moje prve Skechers. O tej znacke som ani nevedel, az kym som si nezacal prezerat katalog a hladat nieco, co sa mi pozdavalo parametrami a vzhladom. A volba padla na spominane Premierky.

Skechers maju na niektorych teniskach technologiu "skechers slip-ins", co je vlastne obuv bez funkcnych snurok, ktore sa proste lahko nazuvaju a vyzuvaju bez nutnosti sa zohybat alebo riesit snurovanie. A teda je to dost bomba a tak nejak od detstva som to vzdy chcel. Aj si matne pametam ze existovali take tenisky kedysi pradavno, ale inak som nic take nevidel nikdy. Az teraz. A som s tym dost spokojny a celkovo aj s teniskami. Su naozaj topka. Stali ma myslim 72€/1800kč, v zlave.

Avsak po troch mesiacoch lahkeho pouzivania sa predrala textilia na jednej topanke, pri pete, ktora obijma achilovku a ktora je sucastou toho slip-in systemu. Taktiez podrazka je mix gumy a EVA peny, a ta pena uz sa zacina odierat dost(podrzazka zacina byt hladka). Co som cital nejake komentare, tak podrazky su u Skechers problem prave ze maju iba ciastocne pokrytie gumou(aj ked to promuju ako goodyear) a ze to rychlo odchadza(pena, nie guma).

Na tu cenu co stali je vidno ze sa setrilo na nespravnych miestach skratka. No a ja dalsie taketo Skechers uz urcite kupovat nebudem ak maju taketo zasadne materialne problemy. Ale ten slip-in system je naozaj super a tak by ma zaujimalo, ci neponuka niektora lahko dostupna/znama znacka nieco podobne?

mark42

• 136
    • Zobrazit profil
Re:Skechers Slip-In alternativa
« Odpověď #1 kdy: 27. 01. 2025, 08:31:53 »
Vsetky tieto slip-in topanky maju slabe miesto prave na pate - bud treba hladat model, ktory ma to miesto vystuzene, ale moze to niekom pocitovo vadit, alebo treba topanku obuvat (ak sa da) pomocou obuvaku.

Po mojej skusenosti vyssie som skusil alternativu - objednal som si elacticke snurky do topanok bez zavazovania a tie som pouzil na beznu overenu (ze sa po roku nerozpadne) obuv. Efekt je podobny.

Karmelos

• 1 120
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 27. 01. 2025, 09:12:03 »
Chceš slipin? Si kup kroksy voe.
Gréta je nejlepší.

hknmtt

• 211
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 27. 01. 2025, 09:56:29 »
Vsetky tieto slip-in topanky maju slabe miesto prave na pate - bud treba hladat model, ktory ma to miesto vystuzene, ale moze to niekom pocitovo vadit, alebo treba topanku obuvat (ak sa da) pomocou obuvaku.

Po mojej skusenosti vyssie som skusil alternativu - objednal som si elacticke snurky do topanok bez zavazovania a tie som pouzil na beznu overenu (ze sa po roku nerozpadne) obuv. Efekt je podobny.

Tiez som skusal elasticke snurky davnejsie ale nie je to ono(aspon tie co som skusal). Skor ma zaujimalo ci nie su alternativny od vyrobcov ktory maju vyssiu kvalitu/viac premyslaju pri navrhu.

« Odpověď #4 kdy: 27. 01. 2025, 10:42:46 »
Co nike flyease? Nemam osobni zkusenost ...