me vakérav + jarda: mě by pánové opravdu zajímalo, co reálně děláte a v jak velké firmě - nebo jestli jste na volné noze nebo nezaměstnaní...
Protože já osobně práci nehledám, prošel jsem za život mnoha pohovory, potkal jsem se u nich s profesionálním přístupem, i s nekompetentním přístupem, ale v životě jsem se nesetkal s diskriminační otázkou, která by se netýkala pracovní pozice.
Třeba v korporaci by za takovouto otázku personalista mohl i vyletět, protože v nich většinou existují striktní interní pravidla, ještě podrobnější a přísnější, než legislativní předpisy a pro větší společnost je případná pokuta a ztráta pověsti kvůli jednomu nekompetentnímu personalistovi u pohovoru problém...
Ale věřím, že v malých firmičkách, které vedou Franta s Jardou, kteří mají středoškolské vzdělání a o právu slyšeli tak maximálne v seriálu Ally McBealová, si asi myslí, že klást takovéto otázky nebo ještě nevhodnější, je v pořádku.
Ale až by se u nich objevili oficiální úředníci z inspektorátu práce a až by museli u soudu prokazovat svoji nevinu, tak by možná už nebyli takoví hrdinové...
Pokud se ke mně někdo chová profesionálně, tak se tak také chovám a konflikty nevyhledávám,
ale pokud na mě někdo zkouší protizákonné praktiky nebo bossing, staffing či mobbing,
tak problém eskaluji, samozřejmě v souladu s předpisy. Zjistil jsem totiž, že po dobrém se spousta věcí nevyřeší,
když člověk začně ledacos hrotit, tak najednou skoro všechno jde.
A kdo raději ztratí svoji hrdost, důstojnost a páteř, aby získal práci u někoho s pochybnou morálkou a navíc v oboru IT/ICT, tak má zřejmě nějaký hlubší problém...