Dává smysl služba monitoringu webů v Node.js?

Dává smysl služba monitoringu webů v Node.js?
« kdy: 13. 05. 2026, 11:49:23 »
Postavil jsem si menší Node.js aplikaci na monitoring webů. Hlídá nové položky, změny cen, dostupnost nebo nové poptávky a posílá alerty e-mailem nebo SMS.

Každý web má vlastní logiku parseru, část běží přes klasické requesty, část přes browser automation.

Primárně jsem to dělal pro sebe, ale začínám zvažovat, že to nabídnu i jako službu. Zajímalo by mě, jestli jste řešili něco podobného a jaké use-case vám dávají největší smysl.

Tak jako dává. Ale proto to jako služba existuje v mnoha podobách už dobrých dvacet let ne-li déle. Jako nová služba by to mělo smysl buď za předpokladu, že už teď máte skupinu zákazníků, kteří ji chtějí koupit nebo jste schopen nabídnout nějakou inovaci oproti všem ostatním.

Souhlasím a právě proto teď sbírám zpětnou vazbu.

Neberu to jako snahu vytvořit univerzální platformu, ale spíš jako jednoduchou službu pro konkrétní use-case, kde člověk nechce řešit technické detaily a jen potřebuje dostávat upozornění.

Typicky například nové inzeráty, poptávky, monitoring konkurence nebo změny cen. Uvidím, jestli se podaří najít skupinu lidí, pro které to bude mít reálnou hodnotu.

Jose D

• 921
    • Zobrazit profil
Re:Dává smysl služba monitoringu webů v Node.js?
« Odpověď #3 kdy: 13. 05. 2026, 17:24:54 »
monitoring webů. Hlídá nové položky, změny cen

myslím že to zmiňoval Petr Koubský v nějakém podcastu, v momentě, kdy bys tomu udělal MCP interface, tak by se dalo navhrnout   generování receptů z jídel, který má místní Albert tenhle týden v akci :)

Re:Dává smysl služba monitoringu webů v Node.js?
« Odpověď #4 kdy: Dnes v 00:23:35 »
Musel bys tomu obětovat hodně času. Tyhle služby už existují. Je třeba neustále prolomovat antiscraping ochrany.

Třeba pro sledování konkurence ty služby i pomocí AI párují produkty napříč všemi konkurenty.