Správa počítače přes TeamViewer

Správa počítače přes TeamViewer
« kdy: 20. 12. 2022, 10:01:51 »
Přátelé, představte si hypotetickou situaci, že jsem ve firemní síti, počítač windows 10, doména, nemám admina, a někdo dělá správu vzdáleně přes team viewer. No a teď, jako, v rámci nějaké té servisní akce se tam přihlásí pod svým admin účtem a něco dělá přes ten Team Viewer, takže já to normálně vidím. Chápete, jo?

Je správná moje představa, že když mu teď odpojím síť, tak jsem zdarma získal admina?

reddy

Re:Správa počítače přes TeamViewer
« Odpověď #1 kdy: 20. 12. 2022, 10:20:35 »
Zaleží na nastavení, ale ve většině případů, když mu odpojíte síť, tak TV klient stanici uzamkne.

Bugsa

• 128
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 20. 12. 2022, 12:10:46 »
Ano. Stejně tak to lze přes VNC.

Pro servisní práce přes účet administrátora by se totiž mělo připojovat přes RDP kdy pro uživatele sedícího před PC dojde k uzamčení Windows a na obrazovce vidí jen přihlašovací obrazovku.

reddy

« Odpověď #3 kdy: 20. 12. 2022, 12:15:21 »
Jistě, ale narozdíl od RDP Teamviewer používá k tunelování své servery, takže se připojít k počítači i za NATem. Mimo to i Teamviewer lze nastavit tak, že uživatel sedící před ovládaným počítačem nic nevidí. Jak říkám, je to o nastavení.

« Odpověď #4 kdy: 20. 12. 2022, 12:42:52 »
RDP snad dneska už nikdo neprovozuje napřímo, ne? Stejně má nějakou VPN a ty NAT nemusí vadit.

reddy

« Odpověď #5 kdy: 20. 12. 2022, 12:56:35 »
Tak samozřejmě, ale to už je spíš o tom, jestli admin, který dělá administraci přes teamviewer, je vůbec schopen uvažovat o nějakém riziku a následcích.

« Odpověď #6 kdy: 20. 12. 2022, 15:24:43 »
TeamViewer používám často, ale vnímám to spíš jako nástroj pro operativní pomoc, když má uživatel problém v rámci svého profilu. Nepracuji tak, že bych se přihlásil na jeho stanici a komplet se přihlásil jako administrátor. Maximálně pod jeho účtem spustím nějakou instalaci s administrátorskými právy a tam to riziko považuji za akceptovatelné.