Jakou střední školu pro co nejvyšší plat?

martin-ux

Re:Jakou střední školu pro co nejvyšší plat?
« Odpověď #90 kdy: 18. 11. 2012, 09:39:28 »
@poiu @bw
Je iste, ze oficialne firma udava plat v hrubom. Jeden z dovodov preco je prave ten, co uviedol @bw.

Lenze, a to vitajte na Slovensku - tu odrbava kazdy kazdeho z kazdej strany. Su firmy, kde dostanete nieco priemerne v hrubom oficialne (podla mojich info ~800EUR brutto) a ostatok na ruku -~ 1000 EUR netto (a i viac). To su tie spiny co obchadzaju danovy system a ostatni, ktori sa musime hrat na "solidarnych" platime dan zo zavisti a uspechu + prispievame im na dochodky. Takze ten, co robi poctivo bude este doplacat tomu, co odrbava a hra sa na chudobneho. Jednoducho krajina nasho srdca, no ..

test1234

« Odpověď #91 kdy: 18. 11. 2012, 11:03:05 »
nevim: Jo, pod to co jsi napsal bych se podepsal, jen jsem o rok dále, VŠ už mám za sebou, mám zajímavou práci, která mě už ale nebaví.....resp. mě už nebaví nic.
Jenže, kdo by v 15ti tušil, že snažit se něčeho dosáhnout téměř zaručeně, když toho skoro dosáhneš, povede k životní prohře. :(

bbbb

« Odpověď #92 kdy: 18. 11. 2012, 13:22:04 »
nevim: Jo, pod to co jsi napsal bych se podepsal, jen jsem o rok dále, VŠ už mám za sebou, mám zajímavou práci, která mě už ale nebaví.....resp. mě už nebaví nic.
Jenže, kdo by v 15ti tušil, že snažit se něčeho dosáhnout téměř zaručeně, když toho skoro dosáhneš, povede k životní prohře. :(

+1, istym sposobom mi trocha odlahlo, ze taky nie som sam a tie vzorce su si podobne. na druhej strane som z toho maximalne smutny a nevidim z toho ziadne vychodisko. ja rad cestujem, takze sa snazim odrobit si nejake "povinne" roky tu a potom proste cestovat a cas snad uvidi.

narazil som v poslednej dobe na zaujimaveho typka, skuste si pogooglit vyraz "location independent profession"

http://alexmaccaw.com/posts/traveling_writing_programming

"The peculiar thing about programmers is that they're the one profession that can easily work remotely and travel, and yet they're the one profession that doesn't. Of course there are exceptions, but on my travels I didn't meet another programmer doing anything similar; a sad state of affairs. My message to fellow programmers is stop making excuses, man up and do it. You only live once, and I guarantee that you will have the time of your life."

alebo http://www.thrillingheroics.com/about/ tento to vlastne zacal :D zivi sa blbym seo-m a nevyzera to, ze sa ma extra zle.

ono informatika ma aj tu vyhodu, ze sa fakt da cestovat a byt "location independent" co je BRUTALNA vyhoda. informatik zije na celom svete a ak chce, urcite sa to da zariadit tak, ze pracuje uplne remotely. telecomuting, vpn, skype ... vsetky tieto vymozenosti tu uz su, tak preco to neskusit :D

Natix

« Odpověď #93 kdy: 18. 11. 2012, 13:34:23 »
Lenin je nějak spřízněný s Henrikem Laholou?

test1234

« Odpověď #94 kdy: 18. 11. 2012, 13:42:43 »
bbbb: Cestování tě nakonec také omrzí, já prolétal desítky tisíc kilometrů aniž by to v něčem pomohlo. Můžeš si myslet, že ti změna prostředí pomůže, ale nakonec přijdeš na to, že je to úplně jedno.

bbbb

« Odpověď #95 kdy: 18. 11. 2012, 13:47:13 »
bbbb: Cestování tě nakonec také omrzí, já prolétal desítky tisíc kilometrů aniž by to v něčem pomohlo. Můžeš si myslet, že ti změna prostředí pomůže, ale nakonec přijdeš na to, že je to úplně jedno.

tak to je ale potom chyba naozaj v tebe ked ta nedokaze nakopnut ani to, tak ti uz nepomoze nic :) skromne si myslim, ze tebe by nepomohla ani zmena profesie ako takej, tebe je jedno tak nejako vsetko uz od zakladu :)

mozes sa rozpisat o tom ... vlastne o vsetkom? celkom ma to zaujima

test1234

« Odpověď #96 kdy: 18. 11. 2012, 14:03:45 »
bbbb: Na to tu není vhodné místo.
Jistě že je chyba ve mě, nemá smysl si lhát do kapsy a hledat alibi v jiných - což tolik lidí rádo dělá.

Mám

« Odpověď #97 kdy: 18. 11. 2012, 16:23:55 »

Cítím to podobně. Všichni vždycky obdivovali, že vím co chci a mou vytrvalost v dosahování toho cíle, snažil jsem se dávat na rady starších a zkušenějších. Zacházeli se mnou jak v rukavičkách a měli mě asi za exota - "vědátor". Byl jsem trpělivý, zodpovědný, pilný, jako dítě a puberťák bezproblémový, vystudoval jsem jednu z nejnáročnějších škol, získal zkušenosti za hranicemi, práci mi spíš nabízeli než že bych si ji musel hledat. Bavilo mě vždycky víc věcí, nikdy jsem nebyl jednostranně orientovaný, plaval jsem, hrál na klavír, hodně četl, snažil se poskytovat pomoc těm, kdo ji potřebují. Ale štěstí mi to nepřineslo. Mládí pryč a nic jsem z něj neměl, jsem sám a neustále v depresi, která mi brání v jakékoli činnosti, nic mě nebaví a u ničeho nevydržím. Vůbec nic zajímavého jsem nezažil ani nedokázal, neprovedl jsem nic dobrého ani špatného. Život znám v podstatě jen z vyprávění, nemám žádné opravdové přátele, jen pár známých.
Sám ani nevím, v kterém okamžiku jsem se vlastně dostal na tu špatnou cestu. Je to asi jako s dětskými nemocemi. Mají se odbýt v dětství, protože v dospělosti přinášejí mnohem horší problémy. A životní rady jsou poskytovány spíš v negativní formě - v lepším případě vám radí, co nedělat, protože dotyčný to tak dělal a nyní mu to připadá špatné, v horším případě vám dotyčný radí něco, co sám nedělal, ale myslí si, že to tak je dobře. Takže pozor na ně.

bbbb

« Odpověď #98 kdy: 18. 11. 2012, 16:32:20 »
tolko negativnych pribehov ... to nemoze byt len nahoda a nieco za tym musi byt. nejaky spolocny menovatel toho, preco sa v skorej dospelosti deje to, co sa deje. nechce sa mi verit, ze sa na root.cz len tak stretli (uz) styria ludia co maju podobny problem. kde je ten zakopany pes?

moze za to samotna informatika? nedostatok vztahov? odtrhnutie od reality? myslim, ze nebudem daleko od pravdy, ked poviem, ze vacsinou taketo depresie postihuju informatikov. mozno to je len dlhodoba vyhorenost, burn out ... nevidite akysi zmysel toho, co robite. preco je to ale len domena informatiky? preco nemaju take problemy napriklad pravnici, lekari, humanitne zamerani ludia?

je to velmi zaujimave. v poslednej dobe si vsimam cim dalej tym viac mladych ludi, ktory su znechuteni a nevedia co maju robit. mladi v zadeki a do duchodu daleko ... cely zivot im niekto nieco tlacil do hlavy, chodili do skoly, nakoniec uz ju spravia lebo vidia jej koniec, no prave paradoxne ked uz maju "slobodu" na dosah, prave vtedy priachadza obdobie, kedy maju ozajstnu osobnostnu krizu....

Rax

« Odpověď #99 kdy: 18. 11. 2012, 16:44:19 »
Vůbec nic zajímavého jsem nezažil ani nedokázal, neprovedl jsem nic dobrého ani špatného. Život znám v podstatě jen z vyprávění, nemám žádné opravdové přátele, jen pár známých.

Potřebuješ vysadit, vřele doporučuji najít si v létě stánek na břehu jezera nebo rybníka, uchýlit se pod slunečník a u piva celé dny sledovat kolemjdoucí zástupkyně něžného pohlaví v plavkách. Zhruba tak do týdne bude problém vyřešen.

Waseihou

« Odpověď #100 kdy: 18. 11. 2012, 16:59:24 »
Hm, už mě napadlo kde se "koncetrují kundy". Nejde jen o kvantitu, ale i o kvalitu. Nechci si jen vrznout, ale i zažít ehm, tu romantickou lásku jako z dojáku. Něco takového zažít samozřejmě není moc pravděpodobné s pipinou z diskotéky, ale co takhle zajít do divadla? Dá se předpokládat, že se tam budou vyskytovat intelektuálky, dost možná i nějaké které samy hledají sebe. S takovýma by se možná dalo bavit o Kafkově přeměně v brouka, o egodeismu a jiných spirituálních skopičinách, o alternativních filmech a hudbě (kdysi jsem si ujížděl na bezdomovcích co hráli na kusy odpadu v Kodaňi, byl o tom dokument na ČT2) a podobně.

Poznávací znamení intelektuálky je alternativní ohoz, kdy je prostě oblečena jinak. Například čepice z bambulemi, pruhované punčochy nad kolena, brýle, v uších sluchátka a v ruce knihu, třeba něco od Kanta a nebo Younga. Právě jsem si vysnil alternativní couru, teď jen naplánovat její hledání  8)

Takže - vzhůru do divadla!

Možná by fungovala i čajka...?

Mám

« Odpověď #101 kdy: 18. 11. 2012, 17:19:28 »
Potřebuješ vysadit, vřele doporučuji najít si v létě stánek na břehu jezera nebo rybníka, uchýlit se pod slunečník a u piva celé dny sledovat kolemjdoucí zástupkyně něžného pohlaví v plavkách. Zhruba tak do týdne bude problém vyřešen.
Popravdě, nic jiného než vysadit mi nezbylo už někdy před třemi lety a od té doby jsem vysazený. A to co radíš jsem dělal, ale řekl bych, že dopad byl spíš opačný. Přeci jen, co oko nevidí...
Kéž by to bylo tak jednoduché, jak píšeš.

Rax

« Odpověď #102 kdy: 18. 11. 2012, 17:21:20 »
moze za to samotna informatika? nedostatok vztahov? odtrhnutie od reality? myslim, ze nebudem daleko od pravdy, ked poviem, ze vacsinou taketo depresie postihuju informatikov. mozno to je len dlhodoba vyhorenost, burn out ... nevidite akysi zmysel toho, co robite. preco je to ale len domena informatiky? preco nemaju take problemy napriklad pravnici, lekari, humanitne zamerani ludia?

Může za to celková ignorace společnosti, zatímco nikdo ve vesnici ani nevzpomene na konstruktéra místního mostu přes řeku, který jim všem zkrátil vzdálenost do města, protože mostům ve vesnici nerozumí nikdo, tak místní felčar a dojíždějící právník budou v kurzu, protože bercákům a sporům o hranice polí rozumí tak nějak každý. U informatiků je to o to horší, že na výsledky jejich práce se nedá šáhnout, takže průměrný člověk nikdy práci informatiků nepochopí ani neocení a budou vždy za takové možná užitečné idioty a to bohužel ne každý snese.
Exemplární příklad je matematik Turing, který místo ocenění za úspěchy na poli válečném dostal nucenou pseudoléčbu homosexuality.

test1234

« Odpověď #103 kdy: 18. 11. 2012, 17:28:02 »
bbbb: Já nejsem informatik, ani z IT....
Já si vždy vzpomenu na tohle: http://www.zkracovatko.cz/26JeB7

Waseihou: oni zase tyhle "alternativci" také moc k žití nejsou....

izidor

« Odpověď #104 kdy: 18. 11. 2012, 20:15:30 »
test1234, Mám:

Jsem na tom podobně. Celý život jsem se podřizoval nějakému cíli. Mým posledním cílem bylo dostudovat školu. Což se nakonec podařilo, ale pak jsem upadl do jakési prázdnoty, chyběl mi další cíl.

Dnes? Už to řeším míň. Našel jsem se v jedné neziskové organizaci, kde jsem poznal fajn lidi a kde se můžu realizovat. Oproti mé škole mám teď spoustu času po večerech a o víkendech. V práci? Dělám v jedné nadnárodní firmě, sice je to za pár peněz, ale baví mě to. Nabídky práce mi chodí, ale ještě nemám potřebu přecházet jinam za víc peněz, s rizikem, že mě nová práce přestane bavit.

Tak to nevzdávejte a nepřestávejte hledat něco, co by vás mohlo bavit. Když jsem na tom nejhůř, tak mi pomáhá víra, ale chápu, že to není cesta pro každého. Hodně zdaru!