S timhle jsem se nesetkal, nevedel jsem, ze existuje omezeni nazvu souboru a slozek v podobe slov. Ja osobne, jakozto neznaly teto problematiky, bych nejdriv zkousel odstranit diakritiku a mezery. Ale v tom nakonec problem neni. Vim, ze ve Windows i v Linuxu nejdou pouzit nektere znaky, ve Windows je tech znaku vice. Ale takove znaky v nazvech jsou stejne tak jako tak casto prasarna. Diakritika a mezery by v GUI nemely delat problem ani ne Windows ani v Linuxu, ale pri skriptovani je to horsi. Co jsem uz prez 10 let v Linuxu, snazim se v nazvech pouzivat je velka, mala pismena, cislice a misto mezery _ (celkem 63 znaku). Driv ve svych zacatcich jsem v nazvech diakritiku i mezery pouzival, ted uz ne. Carky a tecky jeste nejsou uplne zakazane, ale mohou prinest komplikace. Strednikum a uvozovkam (ale i carkam a teckam) je lepsi se urcite vyhnout.
Ale ze nejdou pouzit nektera cela slova slozena z Alfa-Numerickych znaku, jsem nevedel.
NTFS je doby na USB, kdyz chci fleshku pouzivat ve Windows i v Linuxu. Vyhodou j i moznost souboru s velikosti nad 4 GB. V NTFS vsak nejdou nastavit prava, vse je 777.
Z davnych dob (15 let nazpet) vim, ze i ICQ blokovalo posilani souboru s nekterymi nazvy, nikdy jsem nenasel kterymi (a ted uz je to jedno stejne). A podle jedne dizkuze tady na rootu nesly na ICQ posilat ve zpravach urcite odkazy, napr. z Wikipedie. ICQ uz jsem naposled pustil snad pred vice nez 10 lety. A smluvni podminky pouzivani ICQ jsou take ne uplne OK, nastesti existuje Jabber.