K comu ti bude dobre mat informaciu o online spotrebe?
Ak ma niekedy nieco zaujimalo, tak to bolo konkretne zariadenie a jeho spotreba ale nie celkova spotreba.
Celkova spotreba 2x rocne vo vyuctovani mi uplne staci. Na kontrolovanie aktualnej spotreby nevidim dovod/prinos a povazujem to za vyhadzovanie penazi. Rovnako ako vecsinu domacej automatizacie.
Chapu. Muzete si podat ruce s "martinpoljak". To co mam staci vsem :facepalm:.
1.Spot
2.Zapomenuty zapnuty spotrebic
3.Najemnik v byte a castejsi preuctovani per mesic. Nesponzorujete najemnika pul roku nebo zbytecne nepreplacite.
4.Komunitni energetika
5.Vyrobna s pretoky
6.Kratsi vyuctovani - napr.mesicni. Dle cenove politiky dodavatele nemusite treba platit velke zalohy jak tatar kdyz vite ze pul roku nejste na chate.
7.Moznost flexibilnich nastaveni distribucnich tarifu (ne jen blby VT / NT na lehce plovouci/fixni casy (dle systemu distribuce)).
Pro distributora to ma take vyhodu v rychle reakci v rizeni site, nakupu a planovani posilovani. Muze take mnohem lepe porovnavat technicke i netechnicke ztraty - porovna mereni na distribucni trafacce se spotrebou/vyrobou jednotlivych lidi
Pokud by predaval data treba k prenosovce (u nas CEPS) tak ten tato data muze pouzi ke svemu prospechu v rizeni taktez.