A aky magistersky program tam vlastne studujes ?
Informační management, poradil mi to kámoš a já to šel zkusit. Po semetru jsem zjistil, že je to o ničem.
Taky koukám, co je vlastně na VŠE za programy. To co jsem zažil před pětadvaceti lety na tamním magisterském "IT", mi zpětně nepřipadá úplně blbé a zbytečné. Dneska se s tím asi nejlíp kryje
Vývoj informačních systémů (Informační systémy a technologie). Odborný garant Buchalcevová... striktnímu strukturovanému programování snad už odzvonilo, ale obecně tahle paní to měla v hlavě velice srovnané a byla dost v pohodě. V dalších odborných předmětech vidím lidi jako Řepa nebo Chlapek - taky dobré vzpomínky. Je fakt že staré časy už jsou možná pryč, ale jestli by na VŠE mělo dneska něco upoutat moji pozornost, tak je to tenhle obor. Nestudoval jsem požadavky pro přijetí (jestli to třeba nenavazuje na bakalářské studium na téže škole) a za mých časů tam byla například inženýrská státnice z obojí ekonomie... jestli Vám zbyla nějaká energie, minimálně bych doporučil si vyzobat zajímavé kurzy z tohoto oboru. Datové modelování, procesní modelování, řízení procesu vývoje, co obnáší nasadit do firmy "business aplikaci" typu "SAP, Navision a přátelé"... Předpokládám, že testera nechcete dělat nadosmrti. Bývaly i nějaké kursy "hlouběji pod kapotou" (vzpomínám si na "operační systémy", databáze, nějaké programovací předměty, komunikační sítě, úvod do správy OS v LAN, všechno v přiměřené=lidské míře detailu) ale nevím, kolik z toho dneska ještě zbylo.
Jinak, jak tu zazněla skepse ohledně odvětví vývoje her... nedávno visely po webu inzeráty stabilní tuzemské firmy, která dlouhá léta vyvíjí vojenské simulátory a podobné věci (žádný startup, odhadem je spíš postihla generační obměna). Sháněli lidi na C++ a 3D grafiku, pokud se nepletu. Na jméno firmy si nevzpomenu. Mimochodem z obranného (i civilního) sektoru je tu pár tradičních firem, které vyrábějí radary a všechno kolem - tenhle shluk firem je taky relativně silný a stabilní, poslední dobou se poněkud koncentruje... vím asi o dvou firmách v Pardubicích a minimálně jedné v Praze. Nejedná se o startupy, ani o "lehce divadelní" herní průmysl, ani o ultra-korporace typu finance/telco, dějí se tam zajímavé věci...