Ad kde je nova specifikace ze uz to neni reservovane - nejspíš není vydaná, a vůbec to nevadí. Kdo jede podle staré specifikace, nemá žádný problém, protože nová verze FAT32 je zpětně i dopředně kompatibilní. Samozřejmě kdo se specifikace nedrží, může mít problém, tak jako Sound Devices.
To je pro mě novinka. Jaký problém to mají Sound Devices? Já doteď myslel, že problém mají JEN a POUZE UŽIVATELÉ Windows 10 v podobě poškozených dat, nikdo jiný
.
A to vaše "specifikace není nejspíš vydaná a vůbec to nevadí" to už je na diagnózu
. MS udělá novou specifikaci, nezmění verzi, NEVYDÁ ji a do souborů, u kterých najde na FS nějaké nastavené bity zapisuje bez požadavků kohokoli data. Jo, kdyby to dělala nějaká utilita na opravu poškozeného FS (po té co by analyzovala, že soubor je skutečně šifrovaný, takže vadná je hlavička souboru, v opačném případě by měla opravit FS tak, že by dané bity vynulovala), to by byla jiná. Ale to je prostě s tím používáním reserved věcí, bez změny verze FS a prasáckého chování programátorů v MS.
Výrobce zařízení poruší specifikaci FS a způsobí tak ztrátu kompatibility ==> blame Windows. Snažíte se hájit neobhajitelné, a jak už tu padlo, demonstruje to vaši neobjektivitu. Tolik fakta.
Výrobce Windows 10 poruší specifikaci FS (pardon v případě MS se nesmí říkat, že ji porušil, on ji jen změnil bez změny verze FS a vlastně ji ani nejspíš NEVYDAL - neznamená to, že vlastně používá něco co neexistuje
?) = začal si prostě používat reserved bity FS, což ještě není až takový problém, jen čuňárna, problém jsou totiž zničená data uživatelů Windows = platících zákazníků
, protože na základě RESERVED bitů ve specifikaci, nikoli USABLE bitů, protože přece není nová specifikace vydána - no jo, vždyť to nevadí ... by mě zajímalo, kolika uživatelů s poškozenýma datama se Lael ptal, jestli jim to vadí nebo ne.
Těžko mě někdo přesvědčí, že MS díky NEVYDANÉ specifikaci NOVÉ verze FS je v tom nevinně
. Chudáček MS je v tom nevinně, protože neměl jak poznat, že jde o starší verzi FS, protože nová verze spefikace není vydaná a ani nemění verzi FS, aby to bylo poznat jak se k FS chovat
.
Mezi námi i kdyby MS vydal spefikaci a změnil verzi, pokud by došlo k tomu, že pokud najde nějaké bity na FS změní data souboru, přestože dle hlavičky jsou něco jiného než co by tam být dle předpokladu mělo, měl by zahlásit poškození FS a doporučit opravu a ne zapisovat do dat uživatele, bez požadavku na zápis. Jenže MS se chová k uživatelům tak jak se chová a proto to tak dopadá.