Ja by som sa spytal, lebo by som tiez rad nahodil CO2 senzor a mozno aj nejaky "senzor kvality ovzdusia" (pevne castice, ze ked niekto zacne kurit kachlami vonku)...
Kam umistnic CO2? Mne prislo logicke to dat do odsavacej casti vzduchotechniky. Niekde pred rekuperacku, alebo potom vpodstate von, na koniec potrubia, kadial vyfukujem vzduch z baraku. Motivacia, budem merat vsetky izby (priemer) a vlastne detegovat pocet dychatelov v baraku.
Dava to zmysel? Musi to byt v kazdej miestnosti? Ak ano, tak pri zemi? Alebo niekde na stoliku polozene?
PS: Zatial najviac sexy automatizacia je imho, ked niekto v lete otvori okno, tak sa na rekuperacke zapne naplno nasavanie a vypne sa vyfukovanie. To sposobi pretlak v baraku. Nasava sa vzduch zvonku (studeny, lebo to sprivim vnoci) a vytlaca to cez otvorene okno vzduch, ktory je dnu. Dnu mam teda vzduch stale cez pelovy filter cisteny a teply vzduch ide vno a rekuperacka sa nesnazi z neho nechat teplo dnu. Take chladenie akokeby tepelnym kominom, ci ako to nasi predkovia volali (prievan z prizemia na poschodie).