Tohle je fakt divný. Jak je možný že v proxmoxu zastavený VM příkazem Pause mi v htopu odpovídající proces kvm ukazuje cpu load stabilních 4-5%? Vtipný je, že druhý vm ukazuje nulu nebo 0.7%-1.3%. Chtěl jsem vypíchnout nějaký rozdíl v konfigu , ale oba mají hdd disk virtio, ten zatěžující má typ grafiky vmware compatible místo default standard VGA , zatěžující má virtio síťovku (zatěžuje i když jsem u pozastavenýho dal link down) a cpu host(2z4jader) s přidělenou afinitou na 2cpu ze 4.. NEzatěžtující nemá afinitu, taky 2 jádra, ale emulaci ivy bridge. Jde o jiné verze windows.
Procesy kvm mají kolonku "S" na hodnotě S, jen u zatěžujícího občas problinke !R".
qm list však hlásí STATUS=running. (když vm běží nebo jsem dal pauzu... Vysvětlení?
Pak mám nesouvisející dotaz: htop hlásí u procesů samozřejmě /usr/bin/kvm . Já měl za to, že to bude qemu-system-x86_64 případně qemu-system-arm.... Nebo pocit,že dřív to tak bylo nebo jsem to snad i viděl. Co tohle určuje, že VM poběží pod příkazem qemu-system-... nebo kvm? typ cpu/architektury a typu pc 440fx/q35?