Opět ignoruješ neznámé. Kdyby vědecký konsenzus znal přesně jak lidský organismus interpretuje dna/rna kód a v mrna lektvaru nebylo nic navíc, asi by nedošlo ke kolapsu top sportovců v poslední době a 97% incidenci zápalu srdečního svalu u "očkovaných". Něco ti tam a "vědecké" komunitě chybí.
Třeba má covid stejné účinky. Kolik lidí ve srovnatelných skupinách (věk, příp. "sportovost") lehlo s ním? Ty komplikace u sportovců si pamatuju že se dost řešily (v době kdy ještě nebylo očkování). Dal jsem do Google News "covid and athletes", časové omezení jsem náhodně kliknul do března, první tři odkazy dokonce píšou explicitně o srdci:
Prevalence of Inflammatory Heart Disease Among Professional Athletes With Prior COVID-19 Infection Who Received Systematic Return-to-Play Cardiac Screening.
A proč se teda neděsíš toho covidu stejně/hůř? A změnilo by se něco, kdyby se ukázalo, že není z přírodního netopýra (mimochodem přírodní cestou by se sem z Číny šířil několik let a mezitím by už byl nějaký ekvivalent varianty Omikron Plus Minus Star Frac, která bude mít na člověka úplně jiný účinek), ale z laboratoře, stejně jako to očkování?
Z dlouhodobého hlediska je "konsenzus" stejně pouze víra. Geocentrismus byl taky dlouhodobě konsenzem mezi elitou a přesto ho věda nakonec vyvrátila. Vědu žádný konsenzus nezajímá. Nábožence a fanatiky ale naopak obzvlášť.
Super, a jak v takové epistemické krizi budeme fungovat, když za tebou může každej přijít a požadovat abys zahodil mobil, že mu tvoje vlny ohrožují čakry?
Este by som k mojmu pohladu na aktualne vakciny pridal aj to, ze odbornici defacto nediskutovali o obavach ludi aby tieto obavi vyvratili, prip. nediskutovali s kritikmi ohladne ich argumentov.
Nebo je to případ jako diskutovat s kreacionisty a plochozemci. Taky se už na diskuzi vykašleme a prostě nařídíme jaké osnovy se budou ve školách učit.
Já jsem viděl (úplně náhodou, na televizi nekoukám) v prime time na ČT dokonce vysvětlení pro BFU jak fungují mRNA vakcíny a řekl jsem si bravo.
Suma sumarum k rieseniu tohto problemu aj tak vakciny stacit nebudu.
Jestli sis nevšiml, tak (minimálně v ČR) vakcíny problém už vyřešily. Opatření efektivně nemáme (loni jsme touhle dobou už měli dávno zavřené školy, zákaz nočního vycházení a lockdown) a na většinu zbytku většina kašle (nemám jim to za zlé), nakažených je 2-3x víc než loni, nemocnice jsou zaplněné z poloviny co loni (a to ještě polovinu zaplnění tvoří minorita neočkovaných), mrtvých je taky adekvátně míň a epidemie se před asi 14 dny samovolně zastavila z exponenciálního růstu do placky a teď dokonce mírného poklesu.