Zajímalo by mě, kolik věcí z toho zmiňovanýho článku platí ještě dnes.
Ten menubar v liště mi přijde fakt blbost na n-tou. Apple se chce odlišit, ale v tomhle případě je to trochu nevhodný. Nebo to, že se aplikace při zavření okna nevypne. Já dělam jen na Windowsu, tak je muj pohled asi logickej. Ale podle toho co jsem dosud četl, přijde mi přirozenější práce s Windowsem. Až se divim, kolik lidí propaguje MacBooky.
Os x sa ovlada inak ako Windows, ked si raz clovek zvykne s tym systemom pracovat, je to velmi pohodlne a prirodzene, ale chce to cas. Preco ludia propaguju macy?.. z pohladu mna, ako programatora to je os x perfektny system, ponuka mi vsetky unixove nastroje, vyhovuje mi ovladanim, neotravuje, nie su tu veci typu GWX, bezi tu vsetko co potrebujem nativne, po hardwerovej stranke, perfektny touchpad, 10+ hodin vydrz na bateriu, retina, tichy chod, mag safe, kompaktnost, vyzera skvelo . Ak by som potreboval pracovat s inym systemom, nie je ziadny problem ho na macu rozbehat. Vykonom mi viac nez postacuje.
Cena? No ak sa pozriem na ceny tych cool sialene predrazenych Thinkpadov, alebo inych enterprise notebookov s podobnou konfiguraciou ako mac, kde zbytocne platim vo vacsine pripadov napriklad za licenciu widli, ktore by aj tak isli hned prec, tak veru nelutujem ani halier.
Je to o preferenciach, niekomu Mac vyhovuje, niekomu nie. Kazdy nech si pouziva to na com sa mu pracuje najlepsie a na com je najviac produktivny.