Jaká VPN, abych z ciziny předstíral, že jsem v ČR?

Re:Jaká VPN, abych z ciziny předstíral, že jsem v ČR?
« Odpověď #15 kdy: Dnes v 07:13:26 »
Diky moc,

Na vlastnim serveru si zalozit VPN, to nevim, jestli bych umel. Stahovani prez wget samozrejme ano, ale problem je v tom, ze potrebuji webove stranky. Vzdalenou obrazovku k dizpozici nemam, jen terminal.

Pokud umíte udělat ssh do ČR, tak co pro prohlížeč použít transparentní socks proxy? Funguje jednoduše. Uděláte ssh -D8080 ... a v prohlížeči (Firefox mám vyzkoušený) dáte "manual proxy configuration", "socks host" = localhost, "port' = 8080 a jede to.

Jinak co rikate treba na Surfshark VPN, nebo Nord VPN ? Ceny vypadaji prijatelne. Proton VPN by take mel mit v placene verzi exit nody v CR, ale je docela drahej.

Surfshark a Nord ne, nelíbí se mi marketing. Doporučuji Proton, Mullvad (někdo již zmínil) a AirVPN (má ČR a má Wireguard). U toho AirVPN můžu skromně nabídnout referral  :)

https://airvpn.org/?referred_by=641972

Zopper

• 783
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: Dnes v 07:36:07 »
Pokud umíte udělat ssh do ČR, tak co pro prohlížeč použít transparentní socks proxy? Funguje jednoduše. Uděláte ssh -D8080 ... a v prohlížeči (Firefox mám vyzkoušený) dáte "manual proxy configuration", "socks host" = localhost, "port' = 8080 a jede to.
+1, s tím routováním provozu přes SSH se vůbec dají dělat kouzla. Proleze to často i skrz firemní povinné HTTPS proxy (corkscrew option), jde to řetězit, atd.

McFly

• 596
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: Dnes v 08:32:20 »
ok a to co ty mas doma na mikrotiku mu pomoze asi ako? pytal sa na VPNku nie nato co ty mas doma. jezisi...

Wireguard je VPN.  ;D Je to jedna z možností, jak si udělat VPN doma, pokud je veřejná IP adresa a router, co umí WG. Doporučovat VPS nebudu, to už udělali jiní.

Až na Slovensku, kolego, zavře Fico kohoutky, taky budete řešit VPN, jak se dostat ke svobodným informacím... 8)

« Odpověď #18 kdy: Dnes v 08:40:26 »
Jednoduše bych si stáhnul Tor browser (=upravený Firefox) a tam si nastavil v configu exit node na CZ. Ve wiki níže je postup step-by-step se screenshotama, podle kterého to zvládne fakt úplně každý. Jednoduchý a efektivní řešení úplně zadarmo.

https://www.torproject.org/
https://www.wikihow.com/Set-a-Specific-Country-in-a-Tor-Browser

rmrf

« Odpověď #19 kdy: Dnes v 09:07:30 »
s tím routováním provozu přes SSH se vůbec dají dělat kouzla.

Onehdy jsem si doma užil svých 5 minut slávy, když jsem v exotické destinaci (východní Německo asi 2 km od našich hranic) zprovoznil živě StarDance na síti, která byla sice rychlá, ale povolovala ven pouze porty http(s) a mail. Žádné dns nebo ssh. Mobilní síť v rychlosti gprs-edge. Musel jsem si s pomocí toho mobilu zprovoznit na serveru ssh na portu 443, skryté pro jistotu za sslh. A přes to jsem pak pustil ppp a zachránil jsem rodinu od toho, že by StarDance musela sledovat ze záznamu.

« Odpověď #20 kdy: Dnes v 13:52:37 »
Jakákolivw mobilní data v roamingu. Budeš mi stejnou ip adresu, jak v ČR.

Ne.

Jo :), testováno na O2 v Německu, Polsku, Egyptě.  Vždy máš 37.188.0.0/16

« Odpověď #21 kdy: Dnes v 14:32:56 »
Jednoduše bych si stáhnul Tor browser (=upravený Firefox) a tam si nastavil v configu exit node na CZ. Ve wiki níže je postup step-by-step se screenshotama, podle kterého to zvládne fakt úplně každý. Jednoduchý a efektivní řešení úplně zadarmo.

Bych si myslel, že jestli tam mají geoblokaci na CZ, tak taky blokují tor exit nody. Je potřeba zkusit.

Mně nikdy moc spolehlivě nefungoval tor+vybrat exit node někde. Třeba naposledy Gruzie.

« Odpověď #22 kdy: Dnes v 14:40:37 »
Nechápu logiku geoblokace na CZ, to je vyloženě na CZ nebo i SK?
Jaký to má důvod?
DDOS? Kradené kreditky a útočník pronajme z CZ,SK tisíce VPSek a stejně útok bude na aplikační vrstvě. (popřípadě koupí botnet na rezidenčních IP)
Chápu blokovat CN, RU a další. Ale blokovat EU je úlet.
« Poslední změna: Dnes v 14:43:13 od XXX_Sam_XXX »

« Odpověď #23 kdy: Dnes v 15:35:36 »
Jinak je potřeba asi dopředu vyzkoušet i tu vybranou VPN. Občas jsou ty servery VPN taky na nějakých blacklistech a mohly by být taky blokovány.