Ad na práci: Jiné požadavky může mít práce programátora a jiné práce grafika…
Ad FRC: Ač to samozřejmě nebude dosahovat takových kvalit jako plná barevná hloubka bez emulace, mám takové podezření, že v případech, kdy někomu vadil takový monitor na oči, v tom bylo FRC nevinně. FRC emuluje více úrovní barvy IIUC tím, že rychle přepíná mezi dvěmi sousedními úrovněmi. Pokud to jsou ale sousední úrovně, nepřijde mi to nějak drastické. Spíše bych čekal, že to byly situace, kdy někdo měl monitor, kde se šetřilo na každém místě, a problém byl jinde, nejspíš v podsvícení. Některé monitory řeší intenzitu podsvícení pomocí PWM, tedy rychle střídají zapnuto a vypnuto, aby tím nasimulovaly požadovanou úroveň podsvícení. Ani to ještě nemusí být problém, pokud se to děje na rozumně vysoké frekvenci, případně za některých světelných podmínek a za některých úrovní jasu. Někomu to může být nepříjemné, někdo to sice hned nevnímá, ale zorničky se rychle přizpůsobují pohybem tam a zpátky.
Mimochodem, analogicky k podsvícení může být stejný problém i u zdrojů světla. Některé levné LED zdroje blikají na 100 Hz (na vstupu mají 50 Hz, za jednu periodu jsou dvě amplitudy, odtud 100 Hz), tam je mi to nepříjemné a vidím trhaný pohyb. (Výrobce asi ušetřil na kondenzátoru.) U wolframových žárovek sice těch 100 Hz taky naměřím, ale žárovka nestihne tak rychle vychladnout, aby úplně zhasla, a okem to nepozoruju. U PWM blízko 600 Hz (tuším cca 584 Hz) mi to nevadí.